Deputatul Elena Dinu, organizator al dezbaterii “Meriţi o viaţă frumoasă. NU alege calea spre Infern!”

În calitate de #vicepreşedinte al Comisiei pentru #Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor, împreună cu Primăria Bolintin Vale şi Liceul “Dimitrie Bolintineanu” am organizat joi, 8 iunie, o #dezbatere pe tema #prevenirii consumului de droguri în rândul tinerilor: “Meriţi o viaţă frumoasă. NU alege calea spre Infern!”.
Apar în mod constant rapoarte care ne arată un #adevăr trist şi alarmant – copii, copiii noştri, cad în mirajul unor substanţe care promit distracţie, statut de “om #cool”, senzaţii tari sau relaxare.
În România cifrele sunt alarmante: unul din 10 tineri a consumat măcar o dată substanţe #interzise şi există peste un milion de consumatori ocazionali.Acest lucru se întâmplă, probabil, şi pentru că NU vorbim suficient despre reversul medaliei, despre ce stă în spatele acestor senzaţii tari: dependenţă, boli, depresie majoră, posibilă sărăcie şi ruperea relaţiilor cu cei apropiaţi, cei care #contează.
Tocmai de aceea am organizat, la Sala Polivalentă din Bolintin Vale, un eveniment la care au participat peste 300 de elevi din liceele și școlile din Bolintin Vale, Ulmi şi Comana, alături de #experţi anti-drog, autorităţi locale, jurnaliști, reprezentanţi ai forţelor de ordine, cadre didactice şi specialişti în domeniul sănătăţii.Copiii şi tinerii prezenți în sală au aflat cele mai importante informaţii despre acest #flagel de la prof. univ. dr. Cătălin Ţone – expert antidrog, au ascultat, de asemenea, relatările renumitului jurnalist de investigaţii Christian Sabbagh și povestea #tulburătoare a unui fost consumator de droguri, Lucian. Acesta le-a împărtășit elevilor, în detaliu, cum drogurile au fost la un pas să îi #distrugă viaţa şi cum a reuşit să iasă din acel #Infern.
A fost un eveniment #interactiv iar tinerii, foarte atenţi şi interesaţi de subiect, au răspuns la întrebările specialiştilor şi, la rândul lor, le-au adresat întrebări, primind #premii din partea Agenţiei Naţionale Anti-Doping.
Le mulţumesc tuturor celor care s-au #implicat și ne-au #sprijinit pentru realizarea acestei activități și îi mulţumesc, de asemenea, domnului primar Dan Trăistaru pentru găzduire!
Mulțumesc lui Cătălin Țone și tuturor invitaților care ne-au fost alături!
#Dezbatere_Antidrog
#Sănătatea_Este_Prioritară
#Grijă_Pentru_Copiii_Noştri