Deputatul Elena Dinu: PSD respinge propunerea CNAS de a deconta un singur serviciu sau tratament medical pe zi, pentru același cod numeric personal

#PSD respinge categoric propunerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) de a deconta un singur serviciu sau #tratament medical pe zi, pentru același cod numeric personal.
În foarte multe situații, pentru stabilirea unui #diagnostic corect sau pentru o intervenție medicală sunt necesare mai multe servicii ce trebuie prestate în aceeași zi.
Astfel, în formularea actuală din referatul CNAS pentru aprobarea noului Contract-Cadru, reglementarea este #inacceptabilă, întrucât măsura restrânge drastic accesul la #sănătate al persoanelor asigurate și afectează grav calitatea actului medical. Această prevedere este, aşadar, o încălcare a #dreptului la sănătate al pacienților care ar fi puși pe drumuri, în mod repetat și nejustificat, pentru a beneficia de serviciile medicale la care au dreptul prin #lege.
PSD va solicita o #analiză asupra acestor prevederi în cadrul Coaliției de guvernare și se va opune oricăror dispoziții care limitează #accesul la sănătate al cetățenilor asigurați.