Deputatul Elena Dinu: PSD susține prevederile Directivei adoptate recent de UE – Creşterea salariului minim brut pe economie

În vremuri dificile, statul trebuie să ia toate #măsurile pentru ca cei mai vulnerabili dintre cetăţenii săi să îşi poată asigura traiul de zi cu zi, să îşi poată plăti facturile, să aibă bani de #hrană, să îşi poată trimite copiii la şcoală.
În acest sens, încă din luna august, #PSD a propus creşterea salariului #minim brut pe economie, o măsură #validată chiar de Uniunea Europeană, prin prevederile unei #Directive adoptate recent de Parlamentul European.
Introducerea în #România a mecanismului prin care salariul minim e stabilit la 50% din valoarea salariului mediu brut pe economie, ar conduce la o #creștere a venitului minim la o valoare apropiată de 3.000 de lei brut, adică așa cum a propus PSD .
Vom susține în Coaliția de guvernare ca prevederile acestei directive să se aplice în România de la 1 #ianuarie 2023 şi, de asemenea, generalizarea salariului minim de 3.000 de lei pentru toate sectoarele economice.
Deja, tot la propunerea PSD, 180.000 de angajaţi cu salariul minim au beneficiat de majorarea salarială #voluntară cu 200 de lei şi peste 230.000 de angajați din domeniul #agriculturii și industriei alimentare au beneficiat de creșteri salariale.
#PSD #Măsuri_Pentru_Oameni