Deputatul Marian Mina: La Ministerul Transporturilor studiile de fezabilitate și-au dublat costurile

Mult visata „Românie fără hoție” cântată de USR înainte de alegeri se vede altfel din cifrele guvernării. La Ministerul Transporturilor studiile de fezabilitate și-au dublat costurile odată cu înscăunarea oamenilor noi din politică.
Vă prezint un studiu de caz care arată cât de perfidă și dăunătoare este guvernarea USR și cât contează faptul că experiența lui Cătălin Drulă în materie de transporturi tinde tangențial spre zero.
Înainte ca Drulă să fie parașutat de USR la conducerea Ministerului Transporturilor, CFR SA a atribuit un contract pentru studiu de fezabilitate în vederea modernizării a 47 de stații de cale ferată. Prețul contractului – 1,25 milioane de lei. După venirea lui Drulă, aceiași instituție a atribuit două contracte, fiecare pentru studii de fezabilitate în vederea modernizării a câte 47 de stații de cale ferată. De data aceasta prețul contractelor a fost de 2,25 milioane de lei, respectiv 2,67 milioane de lei.Bomba vine din faptul că toate cele trei contracte au fost atribuite aceleiași firme. Practic, înainte de mandatul Drulă compania făcea un studiu cu 1,25 milioane de lei, după venirea lui Drulă prețul s-a dublat. Subliniez, același studiu, același număr de stații, preț de două ori mai mare.
Cum a fost posibil așa ceva? Simplu! Până să vină ministru Drulă, criteriul de selecție al firmelor se baza pe preț. După venirea lui Drulă s-a adăugat o formulă complicată de calcul care a făcut ca prețul să reprezinte numai 40% din ponderea punctajului.
Practic, formula lui Drulă a descurajat participanții și a făcut ca aceiași firmă să factureze dublu.
Nu știm dacă afacerea se datorează prostiei sau dorinței de îmbogățire a camarilei lui Drulă intrată în politică sub formă de fecioară neprihănită și imaculată. Nici nu ne interesează. Ceea ce este important este că prostia aduce prejudicii uriașe bugetului de la Ministerul Transporturilor.