Deputatul Marian Mina: PSD a propus PLAFONAREA preţurilor carburanţilor, măsură evocată ca mecanism de intervenţie pe piaţă chiar la Summit-ul G7

În privinţa #carburanţilor, PSD a propus ca soluţie PLAFONAREA preţurilor, această măsură fiind evocată ca mecanism de intervenţie pe piaţă chiar la Summit-ul G7. Aşadar, acest lucru demonstrează o dată în plus că #PSD are soluţii eficiente.
Am stabilit că vom monitoriza cu atenţie varianta adoptată în Guvern, respectiv compensarea cu 5 lei la 10 litri, pentru următoarele 3 luni.
Dacă vom constata creşteri speculative de preţuri, peste nivelul din prezent, PSD va reveni în Coaliție cu propunerile sale:
– stabilirea unui preț maximal la pompă
sau
– limitarea adaosului pe tot lanțul comercial de la producător la benzinărie.
Operatorii comerciali din piața de carburanți trebuie să fie conștienți că relația de colaborare cu Guvernul va ÎNCETA dacă beneficiul convenit nu se va regăsi în prețul final sau dacă această scădere va fi anulată de reluarea creșterii prețurilor, după o scurtă perioadă.
Dacă înțelegerea dintre Guvern și operatori nu se va concretiza cu scăderea prețurilor la pompă în cotele stabilite, atunci se va impune o acțiune fermă din partea instituțiilor abilitate pentru a investiga practicile speculative și anti-concurențiale. Așa s-a procedat în mai multe state europene (Germania, Franța, UK) în care beneficiile oferite de Guvern nu au ajuns la prețul final de la pompă.