Din ciclul, „Iartă-i, că nu știu ce fac!”: Prima ședință a Senatului, prima bâlbă a noii majorități

Intr-o recentă conferință de presă, senatorul PSD Giurgiu, Robert Cazanciuc, a prezentat cu lux de amănunte cum a decurs prima ședință a Senatului României în noua formulă – cu majoritate a coaliției aflată la guvernare.
Cu trei puncte pe ordinea de zi, ședința a început prost și s-a finalizat lamentabil…
Legea privind constituirea completelor de judecată, care ar fi trebuit adoptată în avantajul cetățenilor, a încrederii acestora în Justiție, a fost amânată, după ce reprezentanții Coaliției au luat o pauză de… consultare.
„Prima ședință a Senatului avea trei puncte pe ordinea de zi. Aveam procedură de urgență pentru o lege privind constituirea completelor de judecată. Este o lege în Parlamentul Romaniei din 2018, care spune cum se constituie completurile de judecată cu trei judecători, pentru un echilibru… Cert este că de la 1 ianuarie 2021, trebuie mărite completurile de la doi, la trei judecători, ca o garanție în plus pentru cetățean.
Am început ședința de plen, deschidem procedura, și la un moment dat au spus că suspendă ședința pentru consultări între grupuri, că de fapt nu mai trecem Legea astăzi… Au spus că și-au dat seama că chiar dacă trece de Senat (ca și cameră decizională), președintele țării nu mai are timp s-o promulge, astfel încat să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2021…
Pai bine măi incompetenților, cand ieri de dimineață v-am spus în Biroul Permanent că n-o să aveți timp, că nu e nevoie să cereți procedură de urgență, nu ne-ați ascultat, am țipat de pomană… Iar acum ne puneți în situația asta penibilă… In final au scos-o de pe ordinea de zi, în prima zi, în prima ședință, cu primul proiect unde aveau interes…
Iar acum vor da Ordonanță de Urgență pentru Justiție, dar aici e o problemă – avem un referendum adoptat, că nu se mai dau ordonanțe de urgență pe Justiție…”, a precizat senatorul Cazanciuc.