Doua zile de muzica populara la Ateneul Balanescu

Doua zile de muzica populara la Ateneul Balanescu
Doua zile de muzica populara la Ateneul Balanescu

Doua zile (vineri si sambata), Ateneul Nicolae Balanescu este gazda festivalului concurs de muzica populara „Pe marginea Dunarii”, organizat de Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Giurgiu si Centrul Cultural Local „Ion Vinea”.

La  festival isi dau concursul interpreti din mai multe zone folclorice din tara (Gorj, Neamt, Arges, Dambovita, Iasi, Prahova, Valcea, Tulcea), dar si din Ucraina. Langa acestia, isi vor etala calitatile vocale si solisti din Giurgiu. Interpretii vor fi acompaniati  de ansamblul de cantece si dansuri populare „Doina Dunarii”, si vor avea de  interpretat cate doua piese: una cu acompaniament si una a capella.

Cei mai buni solisti vor fi recompensati cu premii in bani si cu diplome, insa numai unul va castiga trofeul festivalului.

La finalul ambelor zile de festival, intr-un spectacol de gala vor concerta artisti consacrati de muzica populara: Stefania Rares, Georgel Nuca, Polina Gheorghe, Ion Dragan sau Georgeta Nichifor.

Festivalul se va desfasura la Ateneul „Nicolae Balanescu”, incepand de vineri, ora 18:30, iar intrarea pentru public va fi libera