„Dragi liberali, soluţia e la voi! Respectaţi legea, adoptaţi un nou buget şi toate problemele se rezolvă!”

În ultimele zile, la #ordin de partid, toată floarea cea vestită a #PNL Giugiu, aflată în diferite funcţii administrative, a devenit foarte vocală.
Ceea ce n-am mai văzut de când toţi s-au aşezat #confortabil pe funcţii.
Dintr-o dată, au devenit preocupaţi de #soarta municipiului şi judeţului Giurgiu, aflate, după spusele lor, în situaţie de criză, în urma atacării de către Prefectură a Hotărârii Consiliului Judeţean privind repartizarea #cotei de 6% din impozitul pe venit.
Cel mai tare plâng aceia care, timp de 2 ani, n-au mişcat un deget pentru oraş.
Pentru conformitate şi pentru că oamenii trebuie să cunoască #realitatea şi să ştie adevărul, se impun câteva precizări.
Este cea mai mare #nemernicie faptul că vor să folosească Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu şi suferinţa oamenilor ca argument în această bătălie, sugerând că bolnavii din spital nu vor mai avea #căldură. Este o minciună sfruntată, nedemnă de oricine se află într-o pozitie de conducere administrativă.
Căldura pentru Spitalul Judeţean este suportată din bugetul #propriu al unităţii sanitare, buget încă neaprobat de Consiliul Judeţean(CJ) Giurgiu. De asemenea, aceasta poate fi suportată de Consiliul Judeţean, din bugetul propriu, prin bunăvoinţa conducerii instituţiei, buget propriu care NU are deasemenea nicio legătură cu cei 6% din impozitul pe venit pe care instituţia îi repartizează #strict către UAT-uri (acestea fiind sumele atacate de Prefectură).
Nici căldura în #şcoli nu ar trebui să aibă de suferit pentru că, în afara acestor sume, primăriile mai au la dispoziţie sumele pentru #echilibrare de care se pot folosi. Deci, dacă cineva, din ambiţii politice, lasă #copiii fără căldură, acela nu merită să fie în fruntea comunităţii!
De asemenea, am văzut că onor conducerea #Primăriei Giurgiu s-a trezit, dintr-o dată, că se teme să nu piardă, din cauza atacării menţionate, proiecte pe care… nici nu le-a depus. Primarul şi viceprimarul PNL au găsit brusc #vinovatul pentru tot ce nu au făcut ei în cei 2 ani de mandat.
Pentru toate proiectele europene care s-au pierdut sau pentru care nu s-au depus cereri de finanţare „de vină e Prefectura”.
Chiar şi vestitul #campus, pentru care Inspectoratul Şcolar Judeţean taie fără discernământ clase de la liceele de #prestigiu, nu s-ar mai putea construi, pentru că n-ar fi bani de cofinanţare, de parcă această construcţie ar trebui finalizată mâine.
Să dai însă vina tot pe Prefectură pentru că ar fi scăzut #ritmul de implementare a proiectelor de #asfaltare în municipiu, înseamnă să subestimezi #inteligenţa giurgiuvenilor, pentru că ştie toată lumea că, oricum, în sezonul rece, aceste proiecte îşi încetinesc ritmul sau chiar se opresc.
Aşa că dragi colegi de la PNL Giurgiu, mai uşor cu pianul pe scări!
P.S. #Soluţia este tot la voi! Respectaţi legea, adoptati un nou buget şi toate problemele se rezolvă!