Drept la replică în urma publicării articolului ”Primarul Adrian Anghelescu a mai pus cruce unui proiect de 5 milioane de euro cu fonduri UE” de către Opinia Giurgiuveanului

Domnule Ion Diaconescu, ați publicat un articol împotriva primarului Adrian Anghelescu!
Nu este nicio noutate! Este un obicei. Din nou, întoarceți realitatea pe dos, în ”opinia” dumneavoastră de astăzi.
În prima parte a articolului sunt descrise toate etapele care au fost parcurse în cadrul proiectului pe care îl menționați și într-adevăr banii au fost returnați, însă motivele care au dus la rezilierea contractului de finanțare, nu sunt cele pe care le expuneți. Ca atare, apreciem că, din nou, dați dovadă de subiectivism, iar informațiile pe care le obțineți, în mod repetat, din surse absconse, nu sunt conforme cu realitatea.
Revenind la proiectul ”Amenajare spațiu de agrement pe Canal Cama-Zona Mediană” , în urma obținerii acordului tehnic ANIF din data de de 07.05.2015, faza I a constat în ”realizarea corpului barajului fără mecanisme și organele stavilelor mobile:
– Se va asigura nivelul de exploatare pentru funcționarea stației;
– Se va asigura deplasarea corpurilor plutitoare (operațiune ce se va efectua pe cheltuiala Primăriei)”.
În același acord tehnic, faza a II-a a proiectului presupunea realizarea deschiderii centrale cu echiparea cu stavilă, prin îndepărtarea umpluturilor realizate în faza I, concis – construirea unei ecluze.
În data de 08.07.2015 a fost obținut acordul de funcționare în siguranță pentru Proiectul ”Construcție hidrotehnică – regularizare Canal Cama” (faza a II-a a proiectului reiterat anterior) – TERMEN DE FINALIZARE – ANUL 2018.
După depunerea documentației pentru obținerea avizului de la ANIF, pentru întregul proiect „Canal Cama – Zona Mediană” , Primăria municipiului Giurgiu a primit în data de 11.12.2020 următorul răspuns:
”La această dată nu se poate emite avizul favorabil, deoarece Canalul Cama este blocat de barajul construit în cadrul investiției (Construcție Regularizare Canal Cama), care nu a fost continuată de către Primăria Giurgiu și cu faza a II-a privind realizarea ecluzei”. – REAMINTIM TERMENUL DE FINALIZARE – ANUL 2018.
Așadar, având în vedere că vorbim despre un proiect finanțat din fonduri UE (fonduri europene nerambursabile), nu lipsa banilor a dus la rezilierea contractului de finanțare, ci lipsa de preocupare a fostei administrații (fostul primar Nicolae Barbu) pentru realizarea celor două etape în ceea ce privește construcția hidrotehnică.
În prezent, se caută soluții viabile pentru depunerea unui proiect asemănător în zona Canalului Cama – Zona Mediană, realmente folositor comunității giurgiuvene.
Scopul principal al primarului Adrian Anghelescu este stoparea risipei banului public și transparentizarea tuturor deciziilor luate la nivel de administrație, asigurând, în continuare pe toți cetățenii acestui oraș de corectitudine în ceea ce privește gestionarea resurselor financiare, fie că sunt europene, norvegiene, guvernamentale sau provenite de la bugetul local.