Dumitru Beianu, președintele CJ Giurgiu: Prefectul județului a atacat hotărârea CJG prin care au fost alocate fondurile de echilibrare!

Vineri, 20 ianuarie, președintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu, într-o postare pe o rețea de socializare, a criticat decizia Instituției Prefectului de a ataca hotărârea CJG prin care au fost alocate fondurile de echilibrare, catalogand această acțiune ca fiind, “un demers neinspirat, cu efecte dezastruoase pentru programele de investiții și nu numai”.
Iată mai jos, integral, postarea președintelui CJ Giurgiu:

“Buget:
Astăzi, prefectul județului a atacat hotărârea CJG prin care au fost alocate fondurile de echilibrare, demers neinspirat, cu efecte dezastruoase pentru programele de investiții și nu numai (voi reveni săptămâna viitoare cu detalii relevante).
Aș adăuga că UAT-urile au nevoie de banii aceștia pentru cofinanțările proiectelor pe care le au din PNRR, AFM etc. Vedem în fiecare zi proiecte ale comunităților care se semnează din fonduri neramburabile sau prin Anghel Saligny, de la buget. Toate acestea au nevoie de cofinanțare. Doamna prefect tocmai pe acestea le blochează pentru că primarii giurgiuveni nu își vor putea aproba bugetele incluzând aceste fonduri și le va fi afectată capacitatea financiară pentru asigurarea cofinanțării investițiilor.
Pentru acest moment, vreau să demontez impresia creată de un articol subiectiv, prezentând situația reală:
⁃ anul trecut, premierul a alocat succesiv două tranșe, din Fondul de rezerva aflat la dispoziția prim-ministrului, fonduri pentru UAT-urile din județul Giurgiu. Am salutat alocările respective, care au permis unui număr de comune și orașe să își completeze sursele de finanțare;
⁃ prin hotărârea adoptată, nu am făcut decât să alocăm sumele corespunzătoare cotei de 6 % din impozitul pe venit pentru a rezolva nevoile financiare ale celorlalte UAT-uri.
Până la data organizării unei conferințe în care să prezint detalii, mă rezum la a prezenta situația alocărilor, foarte ușor de parcurs și de interpretat de către giurgiuvenii interesați.
Vom constata, fiecare dintre noi, că diferențele sunt nesemnificative și toate comunele au bani pentru proiectele avute în listele de investitii.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *