Eroi la 14 ani

Lia Macelaru, inspector in cadrul filialei de Cruce Rosie Giurgiu a facut public, pe langa rezultatul echipei de voluntari a filialei la concursul national Sanitarii Priceputi – editia 2013, si un fapt mai putin obisnuit. Este vorba de doi tineri elevi de la scoala generala nr. 4 „Mihai Eminescu”, care au invatat foarte bine lectia… salvatorului de vieti omenesti, predata la cursurile de Cruce Rosie.

In perioada 6-12 august, voluntarii din Giurgiu au fost prezenti in tabara nationala  „Poiana Pinului”, locul in care a avut loc intamplarea neobisnuita in care au fost implicati doi elevi din Giurgiu.

In ziua sosirii in tabara, membrii echipei din Giurgiu se aflau in preajma unei piscine cu apa foarte rece (proaspat schimbata), cand, un tanar de 14 ani din echipajul sectorului II Bucuresti a intrat in piscina, in zona adanca a acesteia.

„Un cadru didactic a dat alarma si a intrebat daca stie cineva sa inoate, pentru ca tanarul din apa este pe cale sa se inece. Elevul din apa se agita in piscina in care era singur – se vedea ca nu stie sa inoate. Fara sa stea pe ganduri, Gabriela Biolan a sarit in apa si l-a scos la suprafata pe tanarul aflat in pericol. Imediat i-a sarit in ajutor si Sorin Baluta, seful echipajului din Giurgiu, care a sesizat ca elevul bucurestean are tendinta de a o trage la fundul apei pe Gabriela. Giurgiuvernii curajosi l-au adus la marginea bazinului pe tanarul care deja nu mai putea sa respire si acolo i s-a dat primul ajutor.

Eroii giurgiuveni au fost felicitati de toate echipajele aflate in tabara, dar si de membri juriului si de conducerea taberei. Vreau sa ii felicit public pentru curajul lor si pentru faptul ca tot ce au invatat aici au aplicat si intr-un caz real”, a precizat Lia Macelaru, inspector in cadrul filialei de Cruce Rosie Giurgiu.