Eveniment unic la Căminul Cultural din satul Remuș

După mulți ani, în care, la Căminul cultural “ Ioan Defta” din satul Remuș nu a mai fost deschisă nici măcar ușa, duminică, 20 noiembrie, actorii Teatrului Tudor Vianu din municipiul Giurgiu „au deschis stagiunea” spectacolelor in mediul rural, dar și ușa Căminului Cultural.
Inițiativa a aparținut unui fiu al satului, juristul George Vlaicu, pentru care teatrul constituie sensul existenței sale, și care a propus autorităților locale să renască viața culturală a satului său natal.
La rândul său, Gabriel Marian Pană, primarul comunei Frătești, comună din care face parte și satul Remuș, a recondiționat sala de spectacole, a schimbat mobilierul, și a realizat sistemul de încălzire, astfel ca s-au creat condiții optime pentru spectatori și artiști.
În ziua de 20 noiembrie, la ora 14, la Caminul Cultural erau prezenți, zeci de spectatori, tineri și vârstnici, dornici de a fi părtași la o premieră. În satul lor, s-a jucat pentru prima dată o piesă de teatru din creația dramatica univerală – Bădăranii de Carlo Goldoni.
La sfârșitul spectacolului am stat de vorbă cu mulți dintre spectatori care și-au exprimat bucuria de a fi participat la un eveniment unic în satul lor.
Emil Talianu