Gelu Brebenel, „Bolnav de insulită”

După ce a contactat virusul dramaturgiei („boală” din care a ieşit cu brio), jurnalistul Gelu Brebenel a fost prins în mreje…de poezie. Astfel, a ajuns la mâna colegilor de breaslă – jurnaliştii – pentru promovarea „primului şi ultimului volum de poezie”, intitulat Bolnav de insulită.
Volumul a apărut la editura SCRIB, în colecţia “Biblioteca giurgiuveană”.
“Ştiu că poezia nu are definiţie. Şi mai ştiu că am scris poezie dintr-un soi de întâmplare repetabilă. Care nu m-a făcut să mă gândesc prea mult la versurile mele, dar ştiind foarte bine că ea, poezia, nu este un scop în sine.
Mai mult am iubit poezia altora, neluând-o în seamă pe a mea. Mai târziu m-a luat ea pe mine, chiar m-a iubit…
Am scris poezie mai ales din tristeţi şi mici disperări. Poate şi de-aia nu mi-am luat aceste porniri prea în serios, lăsându-le, în clipele de linişte, nu la dospit, ci la uitat.
Aplecat deasupra ei, am înţeles că niciodată nu vine din prea multă linişte sau fericire. Mai târziu, mult mai târziu, când am înţeles şi că fericirea vine dinspre obişnuit, din lucruri care mereu au fost lângă mine, am început să preţuiesc altfel versurile mele. Şi, ca să nu le rămân dator, le-am lăsat să vorbească, în intimitate, despre mine şi despre lumea noastră”, spune poetul Gelu Brebenel.
Iar pentru că nu poate lansa volumul invitând publicul iubitor de carte la o întâlnire – din motive de pandemie – Gelu Brebenel a hotărât să ofere, personal, câte un volum prietenilor şi amicilor, cunoştinţelor care iubesc poezia.
„În acest sens, mă voi întâlni cu fiecare în parte. De asemenea, la începutul săptămânii viitoare voi lăsa la sediul Bibliotecii un număr de cărţi, “cu dedicaţie!” şi cu rugămintea ca în drumurile voastre prin oraş să treceţi şi pe acolo, unde vă aşteaptă cartea mea. Pe cei vizaţi de această “ameninţare” îi voi anunţa personal.
Pentru sprijinul acordat aduc mulţumirile mele conducerii Bibliotecii Judeţene I.A. Bassarabescu, reprezentată de doamna Daniela Bardan”, mai spune jurnalistul, dramaturgul şi poetul Gelu Brebenel.