Gheșeftul Primăriei cu transportul în comun…

Consilierii municipali au simulat astăzi grija față de cetățeni
Un simulacru – așa a arătat sedința extraordinară a consiliului local de luni, 5 septembrie.
Singurul punct “dezbătut” a fost cel referitor la prelungirea Contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de persoane în Municipiul Giurgiu nr.21667/05.06.2015 încheiat cu S.C. Liber Trans Com S.R.L.
Viceprimarul Silviu Dumitrescu a scos din pălărie, cu talent de prestigitator, un răspuns al ISCIR-ului la o adresă făcută de primărie la începutul acestei luni, răspuns în jurul căruia s-a croșetat un întreg scenariu cu „ce-ar fi fost dacă…”.
Administratorul public al municipiului, Ionel Muscalu a recitat (cam fără talent) o poezioară învățată pe de rost. Deh, poet…Primarul Anghelescu a făcut pe niznaiul și s-a arătat surprins că el n-a știut nimic de adresa lui Dumitrescu. Teatru ieftin…
Nici consilierul cel mai vocal, Marian Măroiu (PSD), n-a fost prea convingător. In opinia sa, doar conducerea TRACUM are vină. Cei din executiv, în frunte cu primarul Anghelescu nici usturoi n-au mancat, nici gura nu le… pute.
Consilierii de la PRO România au fost făcuți groggy de importanța momentului: George Pălălău a cerut câteva explicații și „a certat” executivul, iar Petronela Săndulescu a vorbit la obiect, dar la vot a dat-o cotită – nici în car, nici în căruță: abținere.
Așadar, la votul pentru delegarea gestiunii către Liber Trans au votat pentru, cei opt consilieri ai PNL și trei consilieri de la PRO România: Nichita Tereza, George Pălălău și lebada mută a Primăriei, viceprimarul Marian Damian.
La fel s-a votat și amendamentul pentru ca delegarea transportului în comun să se facă pentru 6 luni…
Așadar, 6 luni, giurgiuvenii se vor înghesui în microbuze, iar Primăria plătește pentru asta, lunar, 2,8 miliarde de lei vechi.
Vorba lui Adrian Anghelescu: „Păi, da, plătim 2,8 miliarde lunar către Liber Trans, dar dacă era TRACUM, plăteam 5 sau 6 miliarde de lei vechi pe lună…”
Asta da gheșeft…
Ion Diaconescu