Încă 5 operatori economici depistați cu abateri grave de la legislația privind protecția consumatorilor

În ultima perioadă, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Giurgiu a realizat o serie de acțiuni de control, pentru a verifica modul în care este respectată legislația în vigoare, în domeniu, la diverși operatori economici și ca urmare a unor mesaje transmise în mediul online de consumatorii giurgiuveni.
Astfel, la 5 operatori economici din județul Giurgiu, au fost constatate abateri grave de la legislația privind protecția consumatorilor. Aceștia sunt:
– BCI CONSTRUCT SRL /Giurgiu – loc de joacă adiacent Parcului Mihai Viteazu
– GHE. STUBEANU SRL /Giurgiu – Restaurant San Giorgio
– PADO SRL /Giurgiu – secție de umplere sifoane
– SILVIU SRL /Giurgiu – magazin mixt
– DEEALICS SRL/ Giurgiu- secție de umplere sifoanePentru neregulile constatate, comisarii CJPC Giurgiu au aplicat următoarele sancțiuni:
– 5 amenzi contravenționale, în valoare totală de 85.000 lei
– oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme
– oprirea temporară de la comercializare a produselor cu abateri de etichetare. în valoare de peste 2034 lei care prezentau abateri de etichetare
– oprirea temporară a prestării serviciului de agrement, respectiv alimentație publică, pentru 2 unități
– propunerea de închidere temporară a unității pentru o perioadă de cel mult 6 luni, în cazul operatorilor economici GHE.STUBEANU SRL,SILVIU SRL , DEEALICS SRL.

Neregulile constatate în timpul controalelor, au fost:
– Utilizarea unor echipamente de joacă fără certificate de conformitate și cu abateri calitative (arcuri lipsă, spire deformate)
– Neinformarea completă sau absența acesteia referitoare la descrierea echipamentelor de joacă (grupa de vârstă a utilizatorilor, greutatea maximă admisă, nr. maxim de utilizatori etc.)
– Utilizarea unor spații frigorifice neigienizate, cu rugină, cu grilajele ventilatoarelor cu mâzgă , cu garnituri de etanșare rupte sau cu mucegai, cu insecte moarte ( gândaci, muște) în vitrinele de expunere a preparatelor din carne și strat gros de gheață pe pereții și pe capacul lăzii congelatoare
– Utilizarea, la prestarea serviciului de alimentație publică, a materiilor prime cu datele durabilităților minimale depășite
– Folosirea unui spațiu de producție neigienizat – paviment cu rugină, folie din PVC cu mucegai, igienizarea interioară a sifoanelor realizată doar ocazional
– Expunere la comercializare a produselor alimentare neambalate fără protecție sanitară.

”Fiecare tip de activitate comercială prestată în folosul consumatorilor are prevăzute strict regulile ei de funcționare. Acestea nu sunt opționale, ci obligatorii.
Iar misiunea noastră este să ne asigurăm că drepturile consumatorilor și prevederile legale sunt respectate.
Așa că, acolo unde găsim nereguli, nu întârziem să aplicăm sancțiunile care se impun”. – Ionuț Voevozeanu, comisar șef adj. CJPC Giurgiu.