La Colegiul Tehnic “Ioan Bălănescu” s-au ocupat toate locurile la clasele de profesională

Campania de promovare a învățământului dual și profesional, începută de Consiliul Județean Giurgiu în luna februarie a acestui an a avut un succes remarcabil – la Colegiul Tehnic “Ioan Bălănescu” nu mai sunt locuri libere…
Președintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu a declarat recent că eforturile Consiliului Județean nu se vor opri aici, ci se va urmări creșterea numărului de clase pentru anii următori.“A fost o campanie bună, am avut și un pic de noroc, dar cel mai mult a contat că familii intregi din Giurgiu au înțeles cât de avantajoasă este această oportunitate.
Mă bucur că s-au ocupat toate clasele și îi asigur pe toți că nu ne vom voi opri aici, ci încercăm să mărim numărul de clase din sistemul profesional și la Colegiul Tehnic Nicolae Bălănescu și la Liceul Ion Barbu, și la celelalte licee din județ, pentru că sunt absolut convins că le oferim copiilor din Giurgiu o soluție foarte avantajoasă pentru ei”.
La rândul său, directorul adjunct al Colegiului Tehnic “Ioan Bălănescu”, doamna Florentina Găina ne-a oferit, în exclusivitate, câteva date despre numărul de elevi înscriși la clasele de învățământ dual și profesional:“Avem absolut toate clasele ocupate. Mai mult decat atât, în învățământul dual avem toate locurile ocupate încă din prima etapă de repartizare. La învățământul profesional tradițional mai avem 5 locuri libere (doua la sudori și trei la electroniști aparate și echipamente).
Așadar, campania derulată în perioada februarie – iunie, a dat roade mai mult decât speram”
In total, la Colegiul Tehnic “Ioan Bălănescu” sunt patru clase de învățământ profesional, dintre care două clase de învățământ dual (operatori pentru mașini cu comandă numerică – 20 elevi și sudori – 24 elevi). Clasele de învățământ profesional clasic sunt una de mecanici auto – 25 elevi și o clasă de electroniști aparate și echipamente – 24 elevi.
La liceu exista o clasa cu specialitatea technician energitician, unde mai sunt 7 locuri libere.