LadyBug – o manifestare de socializare comunitara

LadyBug – o manifestare de socializare comunitara
LadyBug – o manifestare de socializare comunitara

Ceea ce au incercat sa “construiasca” tinerii  pe pietonala Mircea cel Batran (aceeasi care au produs Donaris Fest), nu numai ca ar trebui sa continue, dar si sa starneasca un interes mai mare pentru giurgiuvenii de toate varstele.

LadyBug – un concept de socializare, de comunicare interculturala, s-a consumat timp de doua zile pe pietonala, in fata Cinema Café, cu muzica, schimb de carti, vintage, targ, teatru in aer liber si multa, multa voie buna, dar mai ales, molipsitoarea tinerete.

S-a jucat „Profesorul de franceza” – piesa lui Tudor Musatescu, cu o nonsalanta debordanta, s-a dansat in strada, s-a ascultat muzica live, iar DJ-ii au fost la inaltime. Felinarele agatate in crengile pomilor, masina de scris pentru “ziarul pietonilor”, standul cu “biluteala” (margele hand made), toate au avut un aer de burg patriarhal, locuit – din pacate – numai de tineri. Putini trecatori nu prea au avut curiozitatea sa se apropie sa stea la taclale sau sa se uite la hainele vechi scoase la mezat sau fotografiile futuriste agatate in agrafe… Au fost si prajiturele – si vor mai fi, daca pustii astia insista.

Asa ceva se practica de sute de ani in orasele Europei: exista o zi pe saptamana in care comunitatea iese in strada si fiecare “isi etaleaza talentul”: prajituri, sanvisuri, gratare (neaparat eco), se vand hainele de care te-ai plictisit, obiecte care te incurca… Se face schimb de carti… Si se gasesc cumparatori. Asemenea manifestari se fac pe pietonale si chiar in curtile scolilor (elevii si parintii). Dar cel mai important castig este socializarea, comunicarea intre membrii comunitatii.

Bravo copii. Continuati. Incet, incet, o sa-i obisnuim…