Liberalii au scos artileria grea – Contre dure între senatorul Toma Petcu și Ciprian Danciu

Alegerile interne din PNL Giurgiu nu se desfășoară fără scandal. Până în momentul aflării rezultatului alegerilor, care vor avea loc marți, 13 iulie, situația se prezintă astfel: eurodeputatul Dan Motreanu, președintele interimar în exercițiu al PNL Giurgiu, pare să aibă susținerea majoritară a organizațiilor locale din județ, dar și a tuturor liderilor locali ai partidului; Ciprian Danciu se bazează, după declarațiile lui, pe cel puțin 11 primari din teritoriu, care ar fi nemulțumiți de promisiunile neonorate ale liberalilor…
Dan Motreanu tace, însă dupa ultimul interviu al lui Ciprian Danciu la OPEN TV (https://www.facebook.com/opentv1/videos/1876203155868309 ), senatorul Toma Petcu a avut o intervenție dură pe contul său de facebook, în care îi aduce mai multe acuzații lui Ciprian Danciu (https://opiniagiurgiu.ro/senatorul-toma-petcu-si-daca-ar-candida-singur-domnul-danciu-nu-iese-presedinte/ )
La rândul său, Ciprian Danciu face o analiză dură a activității politice din ultimii ani a lui Toma Petcu, analiză pe care o redăm în integralitate…

“Domnule Toma Petcu, o spun clar așa cum am am mai spus-o, din punctul meu de vedere o mai mare dovadă de desconsiderare a liberalismului, a Partidului Național Liberal, a oranizației PNL Giurgiu, decât prezența dumneavoastră la conducerea ei, nu cred că poate exista. Însăși viziunea dumneavoastră conform căreia candidatura unui membru PNL, membru care nu are istoricul de traseism și incompetență în funcții înalte în stat de care dumneavoastră ați dat dovadă, este o „jignire” la adresa unei organizații și arată cât de departe sunteți dumneavoastră de principiile și valorile Partidului Național Liberal.
„PNL cere demiterea urgentă a ministrului energiei Toma Petcu!”; „Este clar că a fi ministru al energiei este prea mult pentru domnul Toma Petcu!” sau „Ați nominalizat la Transelectrica executivi fără nici o legătura cu domeniul!” sunt doar câteva din opiniile pe care Partidul Național Liberal le exprima prin textul moțiunii simple denumite „România în beznă! PSD și ALDE fură curent” depuse împotriva ministrului energiei de la acea vreme, domnul Toma Petcu, actual erijat în, de ce nu, poate chiar descendent direct al lui Brătianu însă pe atunci doar un „scalp la cingătoarea lui Dragnea”, cum președintele PNL, domnul Ludovic Orban îi numea pe cei de la ALDE.
Domnul Petcu afirmă că nu am avut nicio implicare în campaniile electorale desfășurate de PNL Giurgiu. Pun această afirmatie pe seama unei justificabile lipse de informații, fără a dori să atribui afirmația domniei sale unui instinct de a minți fără rușine, instinct pe care este posibil să și-l fi cultivat în perioada în care guverna alături de PSD. Poate fi înțeles deoarece la alegerile locale din 2016, când eu și soția mea, Dana Andreea Danciu, făceam campanie pentru candidații PNL Giurgiu, domnul Beianu pentru CJ și domnul Nicolae pentru primăria municipiului, domnul Toma Petcu susținea candidații ALDE.
La alegerile parlamentare din 2016, asemenea celor locale din același an, domnul Petcu candida din partea ALDE.
Au urmat alegerile europarlamentare din 2019 iar în campania electorală eu împreună cu soția mea pe care domnul Petcu o pomenește, împreună cu ai noștri colegi liberali care nu erau la guvernare alături de PSD, făceam campanie pentru lista candidaților PNL, inclusiv pentru domnul președinte interimar Dan Motreanu. În același timp domnul Petcu era mândru de vizita la Giurgiu a doamnei Norica Nicolai și se lupta cu „statul paralel” dimpreună cu Tăriceanu.
Tot în 2019 au fost alegerile prezidențiale moment în care eu am rămas la fel de „încăpățânat” făcând campanie domnului Președinte Klaus Iohannis, candidatul susținut de PNL, spre deosebire de domnul Toma Petcu care nu ezita, din postura de deputat de Giurgiu al ALDE, să îl critice vehement pe domnul Presedinte Iohannis și să susțină fervent candidatura domnului Mircea Diaconu, în primul tur.
Astfel că, așa cum am arătat, domnul Petcu are circumstanțe atenuante pentru faptul că nu știe… în toate aceste campanii era la ALDE, „la braț cu PSD”.
Tot în 2016 domnul Toma Petcu se lăuda că, citez, „Personal, la nivel naţional, am lucrat la redactarea protocolului dintre PSD şi ALDE, am făcut parte din comisiile care au negociat acest protocol şi am fost prezent la semnarea lui”. Azi, în anul 2021, domnul Petcu se acoperă de ridicol acuzându-mă că aș fi „susținut de acei oameni care ar fi vrut să mențină PNL GIURGIU undeva la 10%”. Să înțeleg din asta că domnul Petcu consideră că beneficiez de sustinerea domnilor Gheorghe Ștefan și Dumitru Beianu? Întreb fără a dori să fiu răutăcios față de cei doi domni ci doar amintindu-mi că ei erau co-președinți la mometul alegerilor parlamentare din 2016, când PNL a avut un scor de 11%. Altfel, domnul Petcu a uitat, probabil, că eu am protestat împotriva Ordonantei 13 emise de Guvernul condus de „eminentul” Sorin Grindeanu de la PSD, coleg de guvern cu care era domnul Toma Petcu, în guvernarea PSD, ordonanță pe care actualul posibil erijat în „descendent al Brătienilor” , o susținea. Posibil că domnul Petcu nu știe că soția mea a fost gazată pe 10 August 2018 în Piața Victoriei de ciracii lui Dragnea, la ordinul lui Carmen Dan! A uitat asta probabil din cauză că el participa la „mitingul cămășilor albe” pe 9 iunie 2018, acolo unde pușcăriașul Dragnea era ovaționat alături de Tăriceanu. Desigur, domnul Petcu poate că nu consideră rușinoasă nici colaborarea sa cu pesedistul Mihai Tudose care i-a urmat în funcția de premier lui Grindeanu și în al cărui Guvern de coaliție PSD-ALDE domnul Petcu a rămas la fel de neperformant și nociv domeniului Energiei ca ministru.
Între noi doi, domnule Petcu, faptele arată că aveti o mult mai mare dispoziție la a colabora cu PSD, cu oricine, de fapt, dacă dumneavoastră aveți ceva de câștigat la nivel personal. Altfel vă asigur că, de exemplu, toate cheltuielile cu firme de avocatură, cheltuieli pe care le-am întâmpinat în bătălia cu PSD pe vremea când dumneavoastră guvernați alături de PSD, mi le-am acoperit din venituri proprii, venituri generate în mediul privat, fără a solicita beneficii, așa cum cu deosebită nesimțire incercați să insinuați că aș fi făcut-o pentru soția mea participând la campania de la locale.
Despre nivelul de pricepere în administrație, domnul Petcu a arătat clar că este incapabil, a fost ministru și alături de PSD a distrus domeniul pe care îl conducea încă din primele patru zile de la preluarea portofoliului de ministru prin declarațiile pe care cu toții ni le amintim referitoare la rezervele de huilă. Altfel, îl asigur pe domnul Petcu de faptul că știu foarte bine rolul unui Studiu de Fezabilitate cum știu și înțeleg foarte bine că dacă sunt realizate într-un anumit mod, nu reprezintă decât o cale de spoliere a banului public neaducând rezultate reale. Desigur, în materie de promisiuni electorale neîndeplinite domnul Petcu Toma este expert și a arătat-o pe toată perioada în care, sub o formă sau alta, a participat la actul de guvernare.
Despre statutul PNL, posibil că domnul Petcu nu s-a acomodat cu acesta și încă îl confundă cu cel al ALDE. Asta va rămâne de stabilit atât în forurile interne cât și în instanță, dacă este cazul. Pe de altă parte, rămân ferm alăturat afirmațiilor mele conform cărora nu am fost informat de modificări esențiale aduse programului inițial și insist să se facă dovada informărilor transmise, că fără constituirea CODA alegerile sunt viciate, și referindu-mă la municipiu, mulți membri, nu am fost informați în timp util, astfel încât să nu le fie îngrădit dreptul de a candida, un drept pe care oricum domnul Toma Petcu lasă clar de înțeles că îl desconsideră.
Iar ca o ultimă notă, o reală jignire adusă tuturor membrilor Partidului Național Liberal, din Giurgiu sau de oriunde din România sau Diaspora, a tuturor membrilor care nu au fost la guvernare alături de PSD este prevederea din protocolul de absorbiție a ALDE Giurgiu, protocol prin care v-ați securizat dumneavoastră candidatura pe prima poziție a listei PNL Giurgiu pentru Senat(că tot insinuați interese personale), „vechimea politică în cadrul ALDE se va considera vechime în PNL”. Asta este o reală ofensă, o jignire și chiar o depășire a limitelor statutare or nu exercițiul democratic intern!
Nu mă aștept să înțelegeți de ce, poate rugați pe cineva să vă explice.
PS: Să înțeleg că țineți legătura cu Bădălău care v-a spus că nu a auzit de mine? Nu m-ar surprinde să tineți legătura cu el… ”