Locul III la Campionatul Mondial pentru echipa naționala a României de Telegrafie Viteză

Federația Română de Radioamatorism este condusă din anul 2019 de giurgiuveanul Dan Lucian Răbîncă, multiplu campion național și Maestru al Sportului.
In perioada 14 – 18 septembrie, echipa națională de Telegrafie Viteză (HST – High Speed Telegraphy) a României s-a întors de la cea de-a 18-a ediție a Campionatelor Mondiale HST organizate de IARU – International Amateur Radio Union, în localitatea Sokobanja, Serbia.
Echipa reprezentativă a Federației Române de Radioamatorism s-a clasat pe podium (locul III) la categoria echipe și a obținut nu mai puțin de 27 de medalii la categoriile individuale: 3 medalii de aur, 9 medalii de argint și 16 de bronz.
De asemenea, sportivul român Scutaru Ianis, în varstă de numai 11 ani, a stabilit un nou record mondial al seniorilor, recepționând indicative la viteza de 1095 semne/minut!

Sporturile tehnico-aplicative, deși nu sunt la fel de spectaculoase precum sporturile cu spectatori, aduc multe satisfacții practicanților. De la elevi din clasele primare până la pasionați cu vârste venerabile, munca sportivilor radioamatori români este răsplatită de fiecare dată cu rezultate pe masură.
Cu mulți ani în urmă, la Clubul elevilor funcționa și o grupă de radioamatorism.
Poate că n-ar fi rău, ca cei în drept să facă demersuri pentru reînființarea acestui club sportiv de radioamatorism la Giurgiu. Este o provocare, cine “se bagă”?

I.D