Marti 13 – Ziua Informarii Preventive

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta s-a raliat initiativei derulata la nivel european, astfel ca, in fiecare zi de marti 13, se organizeaza in Municipiul Bucuresti si in judetele tarii “Ziua informarii Preventive”.

Derulate in colaborare cu E-On Romania, sub sloganul “Preveniti ghinionul”, activitatile informativ-educative ce vor avea loc urmaresc constientizarea opiniei publice asupra pericolelor la care se poate expune in cazul nerespectarii masurilor si regulilor de comportare specifice tipurilor de situatii de urgenta

Astfel, marti, in intervalul 09:30 – 14:00, sediul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Vlasca” al Judetului Giurgiu isi va deschide portile pentru toti cei care doresc sa se familiarizeze cu specificul profesiei noastre, vizualizand totodata si tehnica de interventie cu care echipajele serviciilor profesioniste participa la misiunile de salvare.

De asemenea, la nivelul judetului vor fi organizate puncte de informare preventiva.

I.G.S.U. a incheiat in anul 2012 un  parteneriat de colaborare cu E-On Romania intitulat “Impreuna pentru siguranta al carui principal obiectiv consta in derularea unor campanii de informare menite sa constientizeze cetatenii asupra pericolelor la care se expun in cazul nerespectarii masurilor si regulilor de comportare specifice situatiilor de urgenta, crearea comportamentului preventiv si atitudinii proactive in randul comunitatii in vederea reducerii semnificative a numarului victimelor.

In baza acestei colaborari cei doi parteneri au implementat deja la nivel national campaniile “F.O.C – Flacarile Omoara Copii” si “R.I.S.C.- Renunta. Improvizatiile sunt Catastrofale”.