Medic din Giurgiu: “Vaccinați-vă!. Nevaccinații de la terapie intensivă nu prea au șanse…”

De când s-a dat liber la vaccinarea cu doza a treia împotriva infectării cu COVID – 19, centrele de vaccinare au început să fie mai animate. Foarte multi cetățeni, din cei care și-au făcut ambele doze de vaccin în perioada ianuarie – martie 2021, se imunizează și cu doza a treia.
La centrul de vaccinare de la Ateneul “Nicolae Bălănescu” din municipiul Giurgiu, în această dimineață la ora 09:00 erau mai mulți giurgiuveni care își așteptau rândul la vaccinare.Medicul coordonator al centrului, George Deciu, ne-a oferit câteva informații cu privire la modul în care decurge procesul de vaccinare la acest centru:
“De când a început vaccinarea cu doza 3, vaccinăm extrem de multe persoane. Ieri am avut 207 vaccinări, dintre care 85 de personae cu doza a treia și 50 de personae pentru prima doza cu Phizer. Alte 50 de personae s-au vaccinat cu Jhonson&Jhonson.
Pentru zilele următoare, fluxul pacienților va crește cu siguranță. De altfel, în ultima perioadă avem o creștere constantă de la zi la zi. Am avut o perioadă în care am funcționat doar 6 ore/zi, dar de când s-a dat verde la doza III am fost nevoiți să prelungim programul de la ora 08:00 la ora 20:00 și să suplimentăm personalul la 4 asistente, un medic și două persoane pentru înregistrarea celor care se vaccinează”.
Medicul George Deciu a precizat că nu s-au înregistrat persoane care să aibă simptome severe post vaccin și a transmis giurgiuvenilor un mesaj:
Să vină și să se vaccineze! Este singura șansă să rupem lanțul și trebuie să facem acest lucru. Fiecare hotărăște pentru viața lui, dar problema este că ajungem la terapie intensivă, iar acolo, cei nevaccinați nu prea au șanse”.