Municipiul Giurgiu, şters de Guvernul Orban de pe harta alocării banilor

Zero lei şi zero bani a primit municipiul Giurgiu de la Guvernul liberal. In timp ce primarii localităţilor care si-au schimbat culoarea în galben acum o lună de zile, si care au 2 sau 3 mii de locuitori, au primit între 7 şi 8 miliarde de lei vechi din fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului.
Supărarea primarului Nicolae Barbu este legitimă, iar “mişcarea” liberalilor, de a lăsa fără bani municipiul Giurgiu, îi poate costa multe voturi (lipsă) pe 27 septembrie.
Aşadar, nu s-a schimbat nimic: PSD-ul lui Bădălău şi Mina au condamnat oraşul şi pe giurgiuveni prin nealocări de bani atat de necesari dezvoltării municipiului, iar PNL merge pe aceeaşi cale bătătorită de pesedişti.
Nicio diferenţă între ciuma roşie şi ciuma galbenă!
P.S. 1 – Intr-o emisiune televizată, i-am cerut explicaţii cu privire la această mare nedreptate, domnului Dumitru Beianu, candidatul PNL Giurgiu pentru preşedinţia Consiliului Judeţean. Domnia sa a precizat că a fost o regretabilă greşeală a Guvernului, o omisiune nefericită, dar că Instituţia Prefectului face demersuri pentru a fi reparată eroarea în prima şedinţă de Guvern.
PS. 2 – Astăzi, 16 septembrie, în jurul orei 13:00, doi parlamentari giurgiuveni, deputaţii PNL, Toma Petcu şi Alexandru Andrei, intrau în sediul Primariei municipiului. Regulamentar, cu mască. Ne place să credem că motivul vizitei era tocmai acesta: prezentarea scuzelor şi promisiunea certă că “filmul” horror va avea happy end în cursul acestei săptămani.
Vă prezentăm mai jos Hotărarea Guvernului şi tabelul alocărilor pentru localităţile judeţului Giurgiu:

Ion Diaconescu