Negociere sau recompensă? Florin Velicu, director general la Electrica Serv SA

Pe plan politic, Florian Velicu n-a excelat în vreo funcție – maximul istoric obținut de el (nu prin vot, să ne înțelegem, ci prin… numire) a fost ultima funcție deținută timp de peste un an, aceea de secretar general al filialei județene PNL Giurgiu. Adică, un fel de ajutor de băgător de seamă pe lângă greii partidului.
Pe plan profesional (chiar așa, știe cineva ce meserie are Florinel al nostru?), în ultimii ani, cariera lui Florian Velicu a fost fluctuantă și, mai ales, strâns legată de politică.
A condus (numit politic, desigur) Compania APDF Giurgiu, loc de unde a plecat, nemaifiind votat de Consiliul de Administrație, cu toate recomandările politice…
A condus vreo 200 de angajați și a lăsat în urmă conflicte cât pentru un război intern.
Acum, după o pauză profesională de aproape un an, partidul îi mai dă un os de ros: director general la S. Filiala de Întreținere și Servicii Energetice Electrica Serv S.A.De el vor depinde destinele la peste 1.000 de angajați și un patrimoniu de invidiat (desi fostele conduceri ale Electrica Serv au injumătățit acest patrimoniu) – https://www.investenergy.ro/electrica-serv-vinde-si-inchiriaza-tot-ce-dotare-complexuri-turistice-centre-de-perfectionare-cladiri-si-terenuri-o-policlinica-dar-si-apartamente-centrul-capitalei-si-alte-orase/.
Se impune întrebarea legitimă: cum a ajuns Florian Velicu acolo și care este șpilul tăcerii lui după pierderea funcției de secretar general al filialei PNL Giurgiu?
Răspunsul este simplu și are maximum două variante: I s-a propus “transferul” l-a Electrica Serv (aranjament pe filiera Toma Petcu), acesta fiind modul cel mai elegant al conducerii partidului de a scăpa de personaj din organizație. După câteva luni, Dumnezeu cu mila…
Varianta doi, cea mai puțin plauzibilă, este o negociere la sange a lui Velicu, cu conducerea partidului, pe principiul: dacă îmi cereți, eu plec… dar ce obțin la schimb?
Una peste alta, personajul nostru principal va avea pe cap o pălărie cu boruri care depășesc Casa Poporului, sub care sunt oploșiți aproape 1.000 de salariați, dintre care circa 300 sunt angajați cu CV-ul beton girat de conducerile de partid.
Despre salarii nu știm decât că un electrician de întreținere are salariul net de circa 2.700 lei, la care se adaugă tichete de masă de 300 de lei și un bonus de 150 lei pe lună.
Salariile staff-ului de conducere sunt atat de secrete, încât nu sunt publice.
A, și încă un amanunt, site-ul Electrica Serv este plin de anunțuri pentru concursuri de angajare (cu bibliografii, etc) în diferite meserii, începând de la mecanic auto, până la economist senior… Domnul Velicu nu dă concurs pentru funcția de director general?
Ion Diaconescu