O groapă ilegală de gunoi întârzie lucrările la drumul de legătură dintre Vama Giurgiu și DN 5

Contractul pentru realizarea drumului, cu o lungime de 6 kilometri, a fost semnat cu austriecii de la PORR în 2019 pentru 106 milioane lei. Lucrările au început în octombrie anul trecut şi ar trebui să fie gata, potrivit contractului, în primăvara anului viitor. Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, însă, a anunțat în repetate rânduri că șoseaua, care va avea profil de drum rapid şi structură din beton, va fi gata până la sfârșitul acestui an. Deocamdată stadiul lucrărilor abia a depășit 40%.
Se pare însă că drumul de legatură dintre Vama Giurgiu și DN 5 va întarzia mai mult, pentru că pe traseul acestuia a fost descoperită de constructori, o groapa ilegală de gunoi…
“S-au făcut excavații la cota din proiect, moment în care s-a descoperit o groapă de gunoi. Inițial, soluția a fost de extra-excavații de un metru și jumătate. La încă un metru jumătate de extra-excavație este tot gunoi. Este vorba de o fostă groapă de gunoi de care nu a știut nimeni. În momentul de față se așteaptă o soluție cu privire la decontaminarea zonei, deoarece astăzi sunt blocate lucrările din cauza acestui gunoi și a Mediului”, a declarat Cătălin Țolea, șeful de șantier de la drumul de legătură cu DN5 Giurgiu, pentru Digi24.