PDL Giurgiu a inceput “scoala de toamna”

PDL Giurgiu a inceput “scoala de toamna”
PDL Giurgiu a inceput “scoala de toamna”

Presedintele organizatiei municipale PDL Giurgiu, Mihai Neagu, impreuna cu cativa membri din Biroul Permanent al Organizatiei, au participat la deschiderea anului scolar in scolile si gradinitele din localitatile Malu si Daia.

“Am stat de vorba cu cadrele didactice, cu oficialitatile locale, dar si cu mare parte dintre parintii aflati la festivitati si am constatat ca oamenii au posibilitati material modeste, iar conditiile in care invata cei mici nu sunt tocmai propice desfasurarii actului educational.  De aceea, ne dorim, in limita posibilitatilor, sa ne aducem contributia la rezolvarea unora dintre problemele scolilor din aceste localitati”, a declarat Mihai Neagu.

In urma acestor vizite, organizatia municipala PDL Giurgiu  va veni  in ajutorul familiilor cu venituri reduse, a celor care nu au posibilitatea materiala de a asigura copiilor rechizitele necesare pentru anul scolar 2012- 2013.  Astfel, chiar din ziua de 17 septembrie, au fost trimise catre scolile din Daia si Malu, rechizite scolare, care vor fi distribuite, in functie de necesitatile copiilor, de catre cadrele didactice. “Am fost impresionat de conditiile in care invata cei mici. Sunt localitati unde nu exista apa curenta, iar grupurile sanitare sunt in exteriorul cladirilor. Vrem sa demaram mai multe actiuni prin care sa imbunatatim conditiile din aceste unitati de invatamant. Vrem sa ne implicam activ in proiecte durabile, care sa aduca schimbari majore in comunitatile pe care le vizam”, a apreciat Mihai Neagu.

El a precizat ca va cauta si va gasi solutii pentru a ajuta gradinita din satul Plopsoru, comuna Daia, in sensul ca va construi un grup sanitar modern in cladirea lacasului de educatie din localitate.