Perla și-a pierdut strălucirea – Restaurantul închis… până la noi ordine

Luni, 22 august, președintele ANPC, Horia Constantinescu, împreună cu câțiva comisari din cadrul instituției, au efectuat controale inopinate la câteva locații din Giurgiu.
Pentru cel puțin două din aceste locații, controlul s-a lăsat cu sancțiuni drastice: SUPECO și restaurantul PERLA din port.
Horia Constantinescu a făcut și o postare pe facebook, în care descrie cu lux de amănunte ce a găsit la cele două locații:„Ieri am ajuns la Giurgiu. Sub egida Caravana Consumatorilor, În urma multelor mesaje primite de la dumneavoastră am decis să facem o vizită atât pentru a evalua activitatea colegilor noștri de acolo cat și pentru acțiuni ce au vizat informațiile pe care ni le-ați transmis.
DRAMĂ! Magazinul Supeco din Giurgiu nu a făcut curat acolo de la deschidere! Colegii mei l-au sancționat și propune suspendarea activității până cel puțin la remedierea tuturor celor găsite.
Am aflat și că nu întotdeauna Perla înseamnă ceva prețios. Restaurantul cu același nume păstra spre vânzare câteva sute de kilograme de icre și pește în congelatoare fără a se știi de când sunt acolo și vândute consumatorilor ca produse proaspete.
Cel mai interesant este că avem o colegă acolo cu o vechime de peste 27 de ani în serviciu ce nu a ajuns la această locație în toată cariera sa.
Parese că vorbim de un restaurant “protejat”! Acum este închis!
Au de făcut curățenie și unii și ceilalți!
Așteptăm în continuare mesajele dumneavoastră și până atunci să aveți o zi minunată!”Tot despre restaurantul de lux, unde serveau masa zeci de giurgiuveni și sute de bucureșteni (in weekend) scrie și Paul Anghel, Director General Direcţia Generală Control şi Supraveghere Piaţă şi Armonizare Europeană ANPC:
“Icre bune vs icre bune…..
Ai așteptarea ca mergând la un restaurant respectabil pe malul Dunării sa găsești produse/preparate pescărești proaspete.Realitatea este însă mereu surprinzătoare din păcate……”
#ANPC
Paul Anghel postează și două filmulețe cu gândacii de bucătărie colcaind în bucătăria restaurantului din Giurgiu și cu icrele mucegăite găsite în frigider.
https://www.facebook.com/paulanghel.ro/videos/375448964780320/
https://www.facebook.com/paulanghel.ro/videos/622989772496190/Astăzi, restaurantul Perla era închis, iar angajatii lucrau de zor pentru remedierea neregulilor. Nereguli care ar fi putut afecta sănătatea celor care le-au trecut pragul.