Poliția “laicului”… (Eu cu cine votez?)

Da, dacă nu știați, aflați acum că exista o întreagă “filosofie”… a “laicului”, deștu’ ăla în sus, inventat de facebook în semn de apreciere (Like).
M-am documentat și am aflat că exista like de prietenie, like de conținut, like de acceptare, like… de condescendență. Ba chiar și like din greșeală, când îți scapă mouse-ul din frâu (Parkinson, tremor, scleroză, distonie, etc.). Doar că semnul este același…
Ce vreau să spun, este că ieri, la o conferință de presă, am fost pus la colț (la figurat) de președintele Consiliului Județean, care mi-a reproșat că aș fi dat “laic” la o distribuire a unui articol defăimător la adresa domniei sale.
Iar ca tabloul să fie completat cu o… bomboană pe colivă, “un prieten” al domniei sale, foarte pe fază, (cel mai probabil un lingău de profesie – atenție la ăștia, domnule președinte!!) i-a dat un mesaj prompt care suna, probabil, cam așa: “… și la comentarii a dat like, domnule președinte, chiparosule care ești matale, ține-mă minte pentru asta…”.
Cu sinceritate, nu știu dacă am dat sau nu like distribuirii, nu îmi încarc memoria cu nimicuri, dar și dacă aș fi dat, care-i baiul?
In această logică, prietenii virtuali de pe facebook au și ei antipatiile lor, situatie în care un like dat la un “dujman” virtual, ar declanșa dislike-ul prietenului – un adevarat război virtual în care “dujmanii” prietenilor mei devin “dujmanii” mei până la a enșpea spiță… Și uite așa se poate ajunge la… poliția “laicului”.
Doamne apară și păzește!
După acest episod, mă gândesc serios (și ca mine, zeci, sute, mii de bărbați și femei) să urmăresc cu atenție “laicurile” prietenilor și, de ce nu, chiar al partenerei de viață… Să vezi atunci avalanșă de dramolete.
Până atunci însă, din toată tevatura pornită de la un ziar central, nu like-ul meu contează, nici (atât de mult) cine a comandat articolul, ci dacă este ceva adevărat din toate acele acuzații. Cine ne spune asta?
Autorii au acuzat, Dumitru Beianu spune că nimic nu este adevărat (în afară de like-ul meu), iar cetățenii “turmentați” se întreabă licit: “Eu cu cine votez?”
Ion Diaconescu