Marin Anton, episodul II – despre cumetrii locale si la nivel inalt

anton cumatruMarin Anton, liderul PNL Giurgiu a promis ca in fiecare conferinta de presa va devoala cate o licitatie “controlata” de lideri politici importanti. In razboi personal cu liderul PSD Niculae Badalau, Anton l-a luat pe acesta drept tinta si saptamana trecuta a vorbit despre alte doua licitatii pentru proiecte de apa in comuna Floresti Stoenesti.
“In cazul de fata este vorba despre proiectul din satul Floresti si un proiect din satele Palanca si Stoenesti. Ambele proiecte insumeaza 2,5 milioane de euro si amandoua licitatiile au fost castigate astfel: una din licitatii a fost castigata direct de o firma a domnului Badalau (la Palanca si Stoienesti) si una indirect de o firma a finului domnului Badalau (in satul Floresti). Ambele licitatii au fost puse pe rol de mai multe ori, pana a castigat cine trebuia…”, a declarat Anton.
Liderul PNL a tinut si o prelegere despre cumetrie si despre avantajele acesteia in societate…
“Constatam ca in judetul Giurgiu este o cumetrie permanenta… Unde te uiti, dai de un cumatru sau de un cumnat… Cumnati, fini, nepoti, cununii, cumetrii… Probabil ca au invatat de la “tatal lor”, Ion Iliescu, care a folosit prima data sintagma – “Noi construim capitalismul de cumetrie”.
Imi e teama ca si la ministerul Transporturilor se intampla cumetrii de genul asta… Nu stiu cum rezista domnul Cuc, citesc in presa centrala ca si in acel minister incep sa functioneze cumetriile… Constat ca rata de promovare a oamenilor din judetul Giurgiu in ministerul transporturilor pe criterii de cumetrie cu domnul Badalau incepe sa creasca…” a declarat liderul PNL Giurgiu.
Revenind la licitatiile din Floresti Stoenesti, Marin Anton “l-a delegat” pe secetarul organizatiei sa continue, astfel ca fostul primar al localitatii cu pricina, Constantin Dumitru a spus ca derularea proiectului a mers pe repede inainte…
“La acest gen de proiecte, in trei saptamani au ingropat teava si au luat banii – 2,5 milioane de euro! S-ar putea sa para elucubrant ce spun, dar nu este… Un metru liniar de teava de polipropilena nu depaseste 10 lei. Iar cand se achizitioneaza 50 de kilometri, va garantez ca exista un discount de cel putin 10%. Asadar, pentru 50 de km de teava, cu 4,5 miliarde de lei vechi aceasta se poate achizitiona. Puturile si pompele mai costa si ele 4,5 miliarde. Cu capatul de deviz te poti duce la 15 miliarde de lei vechi… hai sa zicem 20 miliarde, dar de la 20 de miliarde pana la 100 de miliarde? Chiar asa, cu profit de 500%? Suntem nebuni?” a declarat Constantin Dumitru.

Un comentariu

Comentariile sunt inchise