Scoala generala nr. 1 – un exemplu ca… se poate

La Scoala generala nr. 1 “Sfantul Gheorghe”, in ciclul primar si gimnazial invata 550 de elevi si isi desfasoara activitatea in doua schimburi circa 40 de cadre didactice calificate. Scoala – cea mai veche din Giurgiu necesita lucrari de reabilitare de anvergura, pe care le-am putea vedea incepute in anii urmatori, insa pana atunci, cei care iubesc aceasta scoala, dascali si parinti deopotriva, si-au unit eforturile pentru ca in anul scolar 2013/2014, elevii sa beneficieze de conditii mai mult decdat acceptabile.

Veronica Dutan, directorul adjunct al scolii ne-a precizat ca lucrarile de igienizare au inceput in scoala inca de la 1 august, insa principalii “vinovati” pentru accelerarea lucrarilor sunt reprezentantii asociatiei parintilor…

“Activitatea de igienizare a inceput la 1 august cu personalul scolii… Primaria Giurgiu a contribuit cu materialele necesare igienizarii (vopsea, lac, perii, trafaleti, etc.), iar mana de lucru a fost “obligatia” scolii.

Dar, pentru ca personalul scolii nu este calificat sa faca astfel de lucrari, s-a apelat la ajutorul  asociatiei de parinti a scolii, care a luat fiinta anul trecut, si care se ocupa cu colectarea procentului de 2%/venit de la parintii elevilor, dar si de la societati comerciale. Reprezentantii asociatiei de parinti s-au implicat si au contactat conducerea penitenciarului Giurgiu, astfel ca o echipa de muncitori au sprijinit aceasta activitate de igienizare. De aceea, echipa manageriala a scolii multumeste reprezentantilor asociatiei de parinti pentru efortul depus, fara de care nu ar fi fost posibila realizarea igienizarii la timp”.

L-am contactat sip e presedintele asociatiei, Ionel Muscalu, care impreuna cu vicepresedinta Adelina Cartojan si cu ceilalti parinti, au reusit un lucru extraordinary – sa plateasca o echipa de muncitori care sa realizeze lucrari de calitate in timp util, in limita materialelor de constructive existente…

“Asociatia de parinti din aceasta scoala are activitati complexe, nu numai colectarea de fonduri pentru scoala… Noi ne-am constituit in aceasta asociatie in idea de a sprijini atat elevii cat si scoala.

Avem mai multe actiuni, printre care si implicarea in proiecte de socializare a elevilor, dar si de invatare la modul practic dar si de premiere a performantei…

In ce priveste igienizarea din acest an, am dat si noi o mana de ajutor, in sensul ca am contactat conducerea penitenciarului si o echipa de muncitori a inceput lucrul aici. Noi am eliberat suma necesara (70 de milioane de lei vechi)din fondul asociatiei, pe care o vom vira catre penitenciar. Acesti bani nu s-au cheltuit in van, pentru ca lucrarile sunt de calitate, iar suma platita este una modica.

Este o dovada vie a faptului ca daca ne unim – parinti, cadre didactice si administratie publica locala, se pot face lucruri bune”, a declarat Ionel Muscalu.

2 comentarii

  1. Laudabila initiativa parintilor,numai ca aceasta practica s-a generalizat in tot invatamantul preuniversitar.Am si eu o fiica ce tocmai a terminat o scoala gimnaziala din Bucuresti.Timp de 8 ani am scos ceva bani din buzunar, pentru fondul clasei si fondul scolii,precum si pentru cumpararea si inlocuirea unor obiecte de mobilier,cum ar fi:tabla,usa,parchet,jaluzele verticale s.a.Dar nu-mi pare rau ,am considerat ca investesc in propriul copil,mai ales ca prin repartizarea computerizata a ajuns exact la liceul unde voia.
    P.S.De Scoala nr.1 „Sf.Gheorghe”ma leaga doua momente frumoase din viata.Cand eram in clasa a VI-a ,am participat la un concurs scolar de educatie sanitara,facand parte din echipa de „sanitari priceputi” a Scolii nr.4(actuala Scoala „M.Eminescu”).Iar mai tarziu ,cand ajunsesem la Scoala de Aviatie,in vacante treceam pe langa scoala de la rond,conducand acasa o domnisoara care locuia pe strada „23 August”…

  2. Am un copil, elev la scoala nr. 1. In anul scolar trecut … nu a fost ” lapte si miere ” asa cum descrieti ca ar fi acum. Oricum mi se pare cam laudativ articolul, cerd ca ar fi bine sa fim mai exigenti nu ?

Comentariile sunt inchise