Premiera spectacolului Harap Alb

Teatrul Tudor Vianu prezintă în premieră spectacolul Harap Alb în regia lui Ioan Crețescu, sâmbătă 5 noiembrie de la ora 12:00.
Spectacolul este o adaptare după basmul cu același nume al lui Ion Creangă și prezintă povestea lui Harap Alb adusă în vremurile de acum. Fără a renunța la rădăcinile populare ale textului original, spectacolul reușește să combine povața strămoșească regăsită în basme cu imaginea prezentului, traducând metaforic simbolurile pentru a fi mai bine înțelese de publicul adolescentin.

,,În aceasta călătorie „peste mări și țări până la celălalt capăt de lume” am încercat să surprind drumul spre maturitate al adolescentului Harap Alb. Un traseu despre prietenie, puterea de a merge mai departe, prima iubire, despre sufletul pereche, din care nu lipsesc incercările. Iar în „lumea asta secătuită de boli și războaie” se întâmplă de multe ori să ne ciocnim de rău pentru a putea discerne care-i calea cea bună.
Spectacolul construit împreună cu actorii Teatrului „Tudor Vianu” Giurgiu e pregnant adus în zilele noastre asigurând un cadru perfect copiilor, tinerilor și nu numai de a se putea reapropia de basmul românesc, folclorul nostru și nu în ultimul rând de teatru.
Primul meu spectacol în calitate de regizor începe cu o călătorie în care sper ca procesul maturizării mele artististice să aibă finalitatea destinului lui Harap Alb.”
– Ioan Crețescu, regizor

,,M-a încântat propunerea domnului Ioan Crețescu de a realiza spectacolul ,,Harap Alb” pentru că am simțit că este momentul să facem un spectacol care să se adreseze copiilor cu vârsta de peste 12 ani, respectiv adolescenților. Spectacolul aduce basmul în prezent, într-o formă inteligibilă care sper să-i ajute pe tineri să înțeleagă importanța simbolurilor și cum metaforele regăsite în basm sunt defapt niște învățături.” – Oana-Maria Dragne, manager Teatrul Tudor Vianu

Regie: Ioan Crețescu
Distribuție:
Ștefan Liță
Vlad Bînzoiu
Bogdan Ujeniuc
Vlad Ciubotaru
Laura Voicu
Ana Sivu-Daponte
Ana-Maria Fasolă
Georgiana Vrațiu
Mădălina Borș
Irina Tocănel
Filip Popa
Robert Poiană

Scenografie: Mădălina Mihai
Compoziție muzicală: Șerban Chițu
Coregrafie: Anca Pascu
Video și light design: Lucian Moga
Concept afiș: Cristina Huțu

Operator sunet: Șerba Chițu
Operator videoproiecții: Cristina Huțu
Operator lumini: Alexandru Agafiței

Manager: Oana-Maria Dragne