RAPORT DE ACTIVITATE al senatorului Cristian Marciu, la final de mandat parlamentar 2016-2020

„Toată lumea din politică recunoaşte capacitatea organizatorică a Partidului Social Democrat și eu am fost tot timpul în această echipă (1990 – membru fondator FSN – FDSN (1992) – PDSR (1993) – PSD 2001-prezent).
Nu am schimbat partide politice!
Fără încrederea giurgiuvenilor care au acordat votul Partidului Social Democrat într-un moment sau altul nu aș fi om politic. Este o datorie pe care am plătit-o de-a lungul timpului prin munca mea de primar de Giurgiu (1990) și viceprimar al Municipiului Giurgiu (2000–2001), de prefect al județului (2001–2004), de consilier județean(2008-2012), de vicepreședinte al Consiliului Județean Giurgiu (2012-2016), și prin munca depusă în Senatul României (2016-2020) pentru județul Giurgiu, pentru România în Europa, pentru o lume mai bună, cu profundă credință, dragoste și devotament .
Nu aș putea face o analiză politică a activității mele de senator fără a fi subiectiv – tributar fiind apartenenței mele social-democrate. Pe parcursul mandatului mi-am asumat transpunerea obiectivelor de dezvoltare ale economiei și de atragere a investițiilor și fondurilor europene, nivelul de trai al românilor, politicile de dezvoltare urbană – viața noastră de zi cu zi pentru mandatul 2016-2020 cuprinse în Programul de guvernare al Partidului Social Democrat, prin 106 inițiative legislative și acțiuni concrete.
În acest sens sunt câteva victorii importante dincolo de declarații, interpelări și proiecte legislative, pentru că mi-am dorit să rămână în urmă ceva concret, schimbări care aduc un bine în viețile oamenilor, o activitate politică cu acțiuni centrate pe activități care au avut în vedere relația constantă cu electoratul și cu administrația locală.
România se află și astăzi într-un moment delicat al istoriei sale și este important cine scrie acest capitol de care depinde viitorul politic al țării pe termen scurt și mediu, ritmul de dezvoltare al economiei și de atragere a investițiilor și fondurilor europene, nivelul de trai al românilor și politicile de dezvoltare. În calitate de senator de Giurgiu și membru al Grupului parlamentar din Senat al Partidului Social Democrat am avut în acest mandat 134 de luări de cuvânt în plen, 94 de declaraţii politice, 11 interpelări, 41 de întrebări, 7 moțiuni dar și numeroase intervenții în calitate de membru al unor comisii de specialitate ale Senatului:
– Comisia economică, industrii şi servicii;
– Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială;
– Comisia specială comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru elaborarea, modificarea și completarea propunerilor legislative în materie electorală;
– Viceliderul Grupului parlamentar senatorial al PSD, 3 ani și 6 luni;
– Secretarul Grupului parlamentar senatorial al PSD, timp de 6 luni.

Am făcut parte din următoarele Grupuri de prietenie cu Parlamentele altor state:
– Grupul parlamentar de prietenie cu Estonia;
– Grupul parlamentar de prietenie cu Siria;
– Grupul parlamentar de prietenie cu Bulgaria.
Aproape tot ce s-a făcut și s-au trecut ca realizări la alegerile locale de către primarii în funcție s-au făcut ca investiții pe proiecte naționale la care și eu am lucrat alături de ei, pentru că, altfel, din taxe și impozite locale majoritatea unităților administrativ-teritoriale acoperă de regulă în jur de un sfert din cheltuielile proprii.
O parte a activității mele de senator în mandatul 2016-2020 se regăsește în cele trei volume publicate dar și pe pagina de internet a Senatului României – activitate parlamentară senator Ovidiu-Cristian-Dan MARCIU.
Mulțumesc pentru acest mandat de senator electoratului giurgiuvean , fiecărui președinte de organizație și fiecărui militant care a făcut campanie , a lipit afișe și a convins prieteni și apropiați – tuturor celor care au determinat victoria Partidului Social Democrat în 2016, anul de aur în care la Giurgiu în alegerile parlamentare Partidul Social Democrat prin puternica sa organizație județeană a câștigat 5 din cele 6 mandate de parlamentar (două mandate de senator din două și trei mandate de deputat din 4).
Uneori, părerile diferă. Voi sunteți cei care aveți dreptul să decideți dacă munca mea în Senat a fost sau nu în folosul vostru.
Să rămână scris, ca pe o placă de marmură albă a amintirii: Vă mulțumesc tuturor!”
SENATOR Ovidiu-Cristian-Dan MARCIU
CIRCUMSCRIPȚIA ELECTORALĂ NR. 19 GIURGIU