Risipirea banului public sau PCR (pile, cunoștințe relații)?

De 10 luni de zile, echipa de șoc de la Primăria Giurgiu fredonează continuu, pentru urechile clăpăuge, refrenul manelelor cu bătaie la “săraki” și la “să moară dujmanii”. Evident că avem de-a face cu o alegorie, unde “sărakii” = Primaria, iar “dujmanii care tre’ să moară” = fostul primar, Nicolae Barbu.
Printre sughițuri și refrene lălăite se mai întamplă și cate o asfaltare pe cate o străduță. Cum a fost, de exemplu, pe strada Salciei. După ce strada cu pricina a stat mai mult de o lună cu stratul unu de asfalt turnat, edilii s-au gandit să toarne și stratul doi.
Zis și făcut! Numai că la puțin timp de la asfaltare, strada a fost “tăiată” de un șanț, pentru că un locatar s-a gandit să își tragă conducta de gaze. Sanțul s-a făcut cu acordul Primăriei, să ne înțelegem.Păi, ce făcuși Bobiță (de la Primărie), torni asfalt și dupa aia îl spargi? Si te plangi ca nu ai bani?
N.R. O sursă din staff-ul Primăriei ne-a comunicat “off the record” că acest procedeu se practică frecvent: “ce să le facem oamenilor, să fie mulțumiți”, dar doar la asfaltările din bugetul local, nu și la cele din proiecte cu surse externe. Halal să ne fie!