Rondeluri de toamnă – O sărbătoare a cuvântului românesc, la Giurgiu

Sunt sigur că pașii poetului Dorel Sârbu, de pe atrăzile vechi ale Giurgiului, s-au suprapus, peste timp, cu cei ai marelui Macedonski, venit aici, aproape de Dunăre, la începutul verii anului 1916, să cunoască familia tânârului Tudor Vianu, student la Facultatea de filozofie București, care-i frecventa vestitul său Cenaclu literar. Această certitudine este confirmată de faptul că Dorel Sârbu, de ceva vreme, după poezie și epigrame, scrie rondele.
Așa se face că neobositul poet Dorel Sârbu, după volumul, apărut în anul 2017, “Rondeluri 100+1“, a scris, cu mult talent “Rondeluri pentru copii“, carte lansată zilele trecute.
La sărbătoarea cuvântului românesc, prelejuită de apariția noului său volum, i-au fost alături prietenii din Giurgiu și din București, numeroși iubitori de vers, dar și bunii săi părinți.
S-au remarcat, în luările de cuvânt, priceperea autorului de a realiza aceste poezii cu formă fixă, care nu multora le este dat să le împlinească, frumusețea versului, muzicalitatea construcției, care-l determină pe copil să rețină ușor aceste nestemate. Au demonstrat-o prichindeii frumoși de la Școala gimnazială nr. 7.
S-au spus vorbe frumoase despre simbioza reușită dintre mesajul textului liric al autorului Dorel Sârbu și desenele meșteșugit realizate de artistul plastic, distinsa profesoară Elena Cioclu.
A fost o lansare în care cuvintele rostite s-au îngemănat cu linia melodică a unor cântece, fapt ce a dat rotunjime unui eveniment cultural care a bucurat inimile și sufletele celor prezenți la lansare, acum la început de toamnă.
Emil Talianu