„S-a băgat drojdie în coronavirus”: La Giurgiu, de ieri şi până astăzi, numărul carantinaților a crescut cu 9 persoane, iar numărul autoizolaților cu 183

Din ultimul buletin de presă transmis de Centrul Județean de Conducere şi Coordonare a Intervenției, condus şi coordonat de prefecta Aneta Matei, aflăm că „situația epidemiologică actualizată pentru județul Giurgiu” este sub control. Nu ştim al cărui control, dar constatăm cu mandrie locală că a crescut cu 9 persoane numărul celor aflați în carantină şi cu 183 de persoane numărul celor aflați în autoizolare.
Nu ştim nici care sunt motivele acestei creşteri, şi nici nu le putem afla, atata vreme cat autoritățile județene (Prefectura şi DSP) nu ne comunică aceste motive.
Mai aflam că, de ieri şi pană astăzi a scăzut numărul de sancțiuni aplicate de „Organ”, de la 252 la 200, scazand implicit şi suma colectată la bugetul de stat: de la 854.500 de lei, la 363.200 de lei, spre disperarea lui Cîțu de la Finanțe…

Aşadar, aşa sună „Buletinul de presă din 30.03.2020:

„Situația epidemiologică actualizată pentru județul Giurgiu, la data de 30.03.2020, se prezintă astfel:
în carantină instituționalizată – 140 de persoane;
în autoizolare la domiciliu – 2.161 de persoane;
Starea acestora de sănătate este monitorizată zilnic de către medicii de familie sau de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică.
313 persoane au primit aprobarea de a părăsi regimul de autoizolare, de la începutul instituirii acestuia.
2 persoane au primit avizul epidemiologic de a părăsi regimul de carantinare, în ultimele 24 de ore.
În această perioadă, echipaje din cadrul Poliţiei, Jandarmeriei şi Direcţiei Poliţiei Locale desfăşoară, atât în sistem integrat, cât şi individual, acţiuni de verificare a respectării autoizolării la domiciliu.
Activități executate în ultimele 24 de ore de efectivele de poliție (130 de polițiști), jandarmerie (63 de jandarmi) și poliția locală (12 polițiști locali), în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19:
verificarea unui număr de 1.454 de persoane cu privire la modul de respectare a măsurilor de izolare, inclusiv a persoanelor care locuiesc în aceeași locație cu acestea;
verificarea a 41 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul stării de urgență;
legitimarea a 672 de persoane și verificarea a 249 de autoturisme.
În ultimele 24 de ore, au fost aplicate 200 de sancțiuni contravenționale în valoare de 363.200 de lei, fără a fi înregistrate dosare penale în contextul epidemiei COVID – 19.

De asemenea, echipajele din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.
În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 14 apeluri la numărul de urgență ”112” referitoare la COVID-19.
Precizăm că informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate și numărul de teste COVID-19 efectuate se fac doar de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică.
Algoritmul de testare stabilit de INSP poate fi consultat accesând următorul link: https://www.cnscbt.ro/index.php/1574-algoritm-testare-internare-externare-23-03-2020/file.
Instituția Prefectului Județul Giurgiu face un apel către locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile Ordonanțelor Militare emise.
Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.
Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.
Apelați 112 doar în caz de urgență!

Centrul Judeţean de Conducere și Coordonare a Intervenției Giurgiu”