S-a triplat numărul giurgiuvenilor care și-au plătit on-line taxele și impozitele

O statistică recentă a DITL Giurgiu furnizând date ale platformei www.ghiseul.ro arată creșteri spectaculoase dacă e să ne luăm după numărul locuitorilor orașului nostru care au folosit plățile on-line către bugetul local anul acesta.
Urmărind prima jumătate a ultimilor 3 ani, numărul giurgiuvenilor care au apelat la plata taxelor și a impozitelor on-line s-a triplat în ultimii 2 ani, de la aproape 900 de giurgiuveni cât se încumetau să plătească on-line taxe și impozite către bugetul local în 2019, la circa 2500 în 2021.
Și în privința sumelor plătite se înregistrează o creștere semnificativă, sumele încasate on-line practic triplându-se, de la 228.916,47 lei în 2019, la 731.052,31 lei în 2021, pe același interval de timp, mai exact pe primele 6 luni ale anului.
”E o creștere frumoasă dar mai e mult până departe, dacă ne gândim că noi încasăm anual circa 30 – 35 milioane lei, iar anul acesta probabil că vom atinge primul milion de lei încasat on-line. Este dacă vreți și rezultatul campaniei ”ACUM DE LA DISTANȚĂ” pe care am pus-o în practică încă de la începutul pandemiei, dorindu-ne ca această instituție să poată oferi orice fel de serviciu sau activitate care stă în obiectul ei activitate, exclusiv on-line, de la distanță, fără să fie necesară deplasarea cetățenilor la ghișeele noastre!” – a precizat Laurențiu Țintea, directorul DITL Giurgiu.