S-au anulat cele șase zile de sărbătoare pentru giurgiuveni! Don’ primar, ești cam ‘oț!

Primăria anunță giurgiuvenii că sărbătoarea de Rusalii s-a născut moartă, motivul fiind unul pueril: sărbătoarea nu ar fi fost avizată de Comisia pentru Ordine Publică…
Comisia cu pricina a justificat avizul negativ, invocând “restricțiile impuse de starea de alertă și de faptul că nu pot fi asigurate măsurile sanitare de protecție”.
Finalul postării de pe contul de facebook a Primăriei face însă toți banii:
“În consecință, ”Sărbătoarea Rusaliilor în municipiul Giurgiu” programată în perioada 17-22 iunie 2021 nu va mai avea loc”.
Pe bune?
Noi am aflat, din surse apropiate conducerii Primăriei, că totul a fost o farsă, o minciunică aruncată pentru guguștiuci, prin care edilul șef să arate că el ar fi vrut, dar oculta mondială s-a opus.
Se șușotește prin Primărie că la emisiunea din 8 iunie, primarul ar fi scăpat porumbelul, în încercarea de a contracara gafa monumentală din 1 Iunie, când a trimis o adresă școlilor să selecteze doar câte 10 copii pentru spectacolul oferit de instituția pe care o păstorește.
Așa că, la emisiunea cu pricina, a spus, ca preotul dintr-o localitate de lângă Giurgiu:
“Domnu’ Sorin, lasă că de Rusalii facem una și mai a dreacu’, la care să vina toți copiii, cu părinți cu tot…”.
Preluat de publicația noastră, primarul nu a mai putut da înapoi și, pe repede înainte, a inițiat un proiect de hotărâre, care a fost aprobat într-o ședință extraordinară, la care tocmai primarul a lipsit.
Mai mult, pentru a-și satisface orgoliul, primarul în funcție “a dăruit masa” cu șase zile de sărbătoare.
Ei bine, sursele noastre spun că primarul Anghelescu știa foarte bine că avizul Comisiei pentru Ordine Publică va fi negativ, dar acesta era și… șpilul:
“Stimați giurgiuveni, eu am vrut să vă ofer șase zile de sărbătoare, dar năpârca asta de Comisie se opune. Eu am vrut, dar mă lovesc de piedici puse de oculta mondială”.
Don’ primar, ești cam ‘oț!

Iadu Michiduță

P.S. O păsărică din Primărie ne-a ciripit că primarul a reușit să îl supere și pe cel care și-a pus obrazul și i-a recomandat firma Elisabetei Turcu pentru organizarea celor șase zile. Dar ce contează un susținător în minus, are sacii în căruță…