Senatorul Robert Cazanciuc a cerut în plenul Senatului să nu se voteze procedura de urgență pentru proiectul de lege privind SIIJ

“Am cerut astăzi în plenul Senatului să nu votăm procedură de urgență pentru proiectul de lege privind SIIJ, pornind de la anunțul Comisiei de la Veneția, potrivit căruia se va pronunța în luna iulie asupra cererii formulate de ministrul Justiției din România cu privire la desființarea SIIJ.
Din rațiuni de politică măruntă, PNL și USR insistă cu procedura de urgență, dovedind încă o dată că declarațiile făcute de-a lungul timpului sunt doar demagogie și ipocrizie în care românii cu nevoia unui act de justiție independent nu au ce căuta. Ei sunt cei care, în opoziție, declarau că obținerea avizului este imperios necesară și că acesta ar trebuie să fie cerut chiar de majoritatea parlamentară și ministrul Justiţiei. Potrivit celor mai recente cercetări sociologice, încrederea românilor în justiție și sistemul judiciar este la cea mai mică cotă in acest an.
O declarație recentă a Senatului francez anunța menținerea MCV-ului pentru România din motive pe care urmează să le deslușim. Mă întreb – dacă tot s-a decis că România va rămâne cu MCV, de ce este nevoie de o procedură de urgență fără a dezbate acest act normativ așa cum se cuvine?”, a postat senatorul PSD, Robert Cazanciuc pe contul său de facebook.