Si dascalii copiaza cateodata…

Si dascalii copiaza cateodata...
Si dascalii copiaza cateodata...

Un numar de 5.765 de profesori au participat marti la probele scrise ale examenului national de acordare a definitivatului in invatamant, potrivit unui bilant publicat de Ministerul Educatiei. E vorba despre dascalii care au obtinut cel putin 7 la inspectiile la clasa derulate in intervalul 1 noiembrie 2011 – 5 iulie 2012.
Dintre acestia, 17 au fost eliminati din cauza unor tentative de frauda, iar alti 293 s-au retras. „Candidatii eliminati pierd dreptul de inscriere la examenul national de definitivare in invatamant in sesiunea imediat urmatoare”, se precizeaza in comunicatul Ministerului.

Cei mai multi candidati s-au inscris la urmatoarele discipline: educatoare/institutori/profesori in invatamantul prescolar – 1.250, limba si literatura romana – 697, invatatori/institutori/profesori in invatamantul primar – 477, limba si literatura engleza – 424, respectiv educatie fizica – 353. Peste 100 de candidati s-au inscris pentru sustinerea probei scrise la discipline precum limba si literatura maghiara materna, psihologie, istorie, biologie sau geografie. La 22 de discipline proba scrisa a fost sustinuta de catre un singur candidat (exemple: limba si literatura rromani materna, electromecanica, religie unitariana etc.).

Primele rezultate vor fi afisate pe 23 iulie. Pentru promovarea examenului de definitivare in invatamant, un candidat trebuie sa obtina cel putin nota 7 la proba scrisa.