Spitalul Județean de Urgență Giurgiu, eforturi pentru gestionarea crizei pandemice

Zece minute, atât a durat informarea pe care a făcut-o managerul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Giurgiu, Dragoș Chivu.
După ce a relatat despre ce se va face în viitorul apropiat sau depărtat, managerul SJU a fost adus cu picioarele pe pământ de jurnaliști, care i-au adresat întrebări pertinente cu privire la situația de moment a secțiilor în care se află internați pacienți COVID-19.
Ce am înțeles? Că situația nu este deloc roz, că secția infecțioase este supraaglomerată, că la ATI se stă la rând la oxigen, că va fi suplimentat numărul de paturi și că 95% din cei afectați de virus sunt nevaccinați…
Iată o parte din declarațiile managerului SJU Giurgiu:
– “Ne confruntăm cu cazuri foarte grave, adresabilitatea este foarte mare pe această patologie de Covid și ne-am hotărât să suplimentam numărul de paturi, astfel încât să putem acorda asistență medicală tuturor celor ce se adresează spitalului nostru.
– Avem capacitate maximă pe secția de Covid, adică 30 de paturi pline, dar și 50 de persoane internate în UPU care primesc oxigen și cărora li se acordă toată asistența de care au nevoie. Facem tot ce este posibil pentru acești oameni astfel încât aceștia să fie salvați.
– 95 % în medie dintre cei internați sunt nevaccinați. Se pare din păcate, că oamenii au ales să se imunizeze natural. Este opinia fiecăruia, dar pe această cale îi îndemn să se imunizeze, vaccinându-se”.
In concluzie, pentru pacienții infectați vor mai fi 30 de paturi în plus din secția de neurologie, pe langă cele 30 de paturi deja pe secția de boli infecțioase și incă încă 10 paturi care vor fi aprobate astăzi în ședința extraordinară de la CJ Giurgiu – un total de 70 de paturi dotate cu ventilatoare și concentratoare de oxigen. Plus cele 4 paturi de la ATI, în care se tratează exclusiv cazurile grave.