Spitalul Județean de Urgență Giurgiu – Precizări

În urma apariției în presă și pe rețelele de socializare a unor informații cu privire la modul în care a fost tratată o minoră in Camera de gardă a Spitalului Județean de Urgență Giurgiu în data de 28.08.2021., facem următoarele precizări:
1. Minora în cauză s-a prezentat, vineri, 27.08.2021, însoțită de o rudă, în camera de gardă acuzând greață și vărsături. Starea de sănătate a minorei a fost evaluată de către un medic primar pediatru, ulterior fiindu-i administrat tratament perfuzabil si medicamentos.

De asemenea, i s-a prescris o rețetă cu tratament pe care minora să îl urmeze la domiciliu.
A doua zi, în data de 28.08.2021, minora a revenit în camera de gardă a SJUG, însoțită.
S-a evaluat din nou starea de sănătate a minorei și i s-a administrat, din nou, tratament perfuzabil și medicamentos de către personalul medical al Secției Pediatrie.
Persoana care însoțea minora a solicitat administrarea tratamentului la domiciliu, de către personalul medical al spitalului, lucru care excede atribuțiilor pe care personalul medical al spitalului le are.
Întrucât persoana respectivă a refuzat să iasă din incinta camerei de gardă a spitalului, perturbând activitatea desfășurată de personalul medical, a fost solicitată, de către medicul de gardă, intervenția agentului de pază.
2. Cu privire la recomandarea de a administra bauturi carbogazoase in cazuri de vărsături și diaree:
Precizăm că aceasta nu este “o practică a Spitalului Județean de Urgență Giurgiu”, ci o metodă utilizată frecvent în practica medicală.
Sunt studii medicale care au indicat faptul că suplimentul de electroliți și glucide este benefic, alături de tratamentul medicamentos, ajutând la inhibarea senzației de vărsături și diaree.
Prin urmare, consumul de bauturi carbogazoase, la temperaturi scazute, poate fi benefic în astfel de cazuri.
Ataşăm acestui comunicat de presă un referat al Universităţii de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” din Timişoara, pe tema “Utilizarea băuturilor de tip Coca-Cola în patologia gastrică la pacienţii pediatrici”.RJP_2020_1_RO_Art-05
Spitalul Județean de Urgență Giurgiu