SURSE: După neghiobia cu vouchere în loc de alocații, PNL plănuiește majorarea pensiilor cu doar 14 sau 20%

Liberalii ar urma să crească pensiile cu procente între 14 sau 20%, deși legea prevede majorarea punctului de pensie cu 40% din luna septembrie, au anunțat cei de la România TV.
De cand au preluat guvernarea, liberalii au evitat sistematic să declare public dacă vor majora pensiile cu 40% așa cum prevede legislația în vigoare. Se pare ca avertismentul lansat de Guvernatorul BNR, care a explicat că România nu poate susține o astfel de creștere si avertismentele de la Bruxelles i-au facut pe liberali sa faca un pas in spate, insa se tem sa spuna asta public.
Ieri, Ludovic Orban a făcut încă o declarație socantă: liberalii iau în calcul înlocuirea alocatiilor cu vouchere, ca masură de limitare a modului în care parinții cheltuie banii din alocație, “în alte scopuri decat în interesul copilului”.
“Se pot găsi soluții prin care să ne asigurăm că banii vor fi cheltuiți numai în interesul copilului, de exemplu, voucherele. Deocamdată n-am luat nicio decizie. Vom lua o decizie în această privință” a declarat Ludovic Orban.