Teatrul „Tudor Vianu” din Giurgiu – Premiul pentru cel mai bun spectacol la Festivalul „Mircea Albulescu”

Duminică 3 noiembrie 2019, pe scena Casei de Cultură „Geo Bogza” din Câmpina s-a încheiat a VII-a ediţie a Festivalului de Teatru „Mircea Albulescu”. În acest an au participat la festival Teatrul Teatrelli din Bucureşti, Teatrul „Tudor Vianu” din Giurgiu, Teatrul „Stela Popescu„ din Bucureşti şi Teatrul „Sică Alexandrescu„ din Braşov. La gala de închidere a fost prezent cu un spectacol hors concours Teatrul Metropolis din Bucureşti.
Juriul format din Tudorel Filimon, Afrodita Andone şi Adrian Dochia au acordat Premiul pentru Cel mai bun spectacol Teatrului „Tudor Vianu” din Giurgiu, pentru „Parada” de Alexandr Galin (traducerea Olga Ivan), în regia lui Cosmin Creţu. Premiul pentru Cel mai bun actor a revenit braşoveanului Mihai Bica pentru rolul lui John Smith, din spectacolul „Prins în plasă“ de Ray Cooney, în regia lui Cristian Ioan.Jucat pentru un public receptiv şi cu aşteptări mari, spectacolul teatrului din Giurgiu a fost primit cu emoţie şi răsplătit cu aplauze binemeritate de cei aproape 5oo de spectatori ai festivalului din acea seară. „Parada” se dovedeşte a fi unul dintre spectacolele de viaţă lungă ale Teatrului „Tudor Vianu” şi se joacă cu succes de la premiera sa din decembrie 2017 până astăzi, când se află încă în programul curent al teatrului. Jucată cu vervă de comedie şi cu un final de un tragism spectacular, „Parada” a cules aprecierile publicului în turnee în Bucureşti, Budapesta, Chişinău şi Novi Sad. Actorii Cosmin Crețu, Vlad Bînzoiu, Raluca Botez, Șerban Chițu, Evelyn Marcu şi Laura Voicu au trăit cu intensitate în faţa spectatorilor festivalului câmpinean situaţii conflictuale ce vorbesc despre egoism şi prietenie, despre sensibilitate si autoritarism, despre nevoia de acceptare şi înţelegere a celuilalt.
Premiul de excelenţă obţinut la Câmpina este încă o recunoaştere a valorii tinerei echipe de actori şi o confirmare a direcţiei în care se desfăşoară strategia actului artistic în Teatrul „Tudor Vianu”.