Traficul greu prin Săbăreni a fost restricționat

Prin Hotărârea Consiliului Județean Giurgiu nr. 241 din 17.10.2022 a fost aprobată instituirea unei restricții de circulație pentru autovehiculele rutiere de marfă care depășesc masa totală maximă autorizată de 12 tone, pe drumul județean DJ602, sectorul din județul Giurgiu, cuprins între intersecția cu drumul județean DJ601A (localitatea Joița) și limita cu județul Ilfov (limita unității administrativ teritoriale Comună Săbăreni).
Această restricție nu se aplică riveranilor.Varianta de rută alternativă (ocolitoare) este DJ601A (Joița – Bacu – Dragomirești Deal) – Centura București (CB) – DN7 (Chitila).
Restricția intră în aplicare de astăzi, 24.11.2022, odată cu montarea indicatoarelor rutiere în zonă
DJT Giurgiu roagă societățile de transport rutier de marfă să se conformeze, folosind rutele alternative, pentru a nu se ajunge la eventuale sancțiuni, conform OUG nr. 195/2002, actualizată, privind circulația pe drumurile publice.
Restricția a fost instituită în urma numeroaselor plângeri ale locuitorilor din comuna Săbăreni, că urmare a traficului greu de marfă, desfășurat ziua și mai ales noaptea, sector de drum preferat ca varianta ocolitoare a Centurii Bucureștiului.