Utilizatori Facebook din România vor putea şterge datele colectate de site-uri terţe

Marti, 28 ianuarie, Facebook a anunţat că cele două miliarde de utilizatori ai săi din lumea întreagă vor avea acces la datele colectate de site-urile şi aplicaţiile terţe cu posibilitatea de a le şterge.
De acum inainte, toţi utilizatorii facebook vor putea sa consulte informaţiile colectate de Facebook pentru a direcţiona anunţurile publicitare şi, cu ajutorul unui buton special, le vor putea şterge.
Instrumentul, denumit ”Off-Facebook Activity” (activitate în afara platformei Facebook), oferă reţelei de socializare ”un nou nivel de transparenţă şi de control”, a precizat CEO-ul său, Mark Zuckerberg, într-un mesaj publicat pe blog. „Începând de astăzi, instrumentul nostru Off-Facebook Activity este disponibil pentru utilizatorii de Facebook din întreagă lume”, a precizat acesta.
Acest instrument va face ca anumite practici Facebook să devină mai transparente, cum ar fi tehnica de direcţionare a anunţurilor publicitare. „Alte companii ne trimit informaţii despre activitatea pe site-urile lor, pe care noi le utilizăm pentru a oferi publicitate relevantă. Veţi putea vedea de acum înainte un rezumat al acestor informaţii, pe care le veţi putea şterge dacă doriţi”, a comentat Mark Zuckerberg.