Zilele Bubliotecii Judetene ”I.A. BASSARABESCU” – Giurgiu

17 DECEMBRIE 2022 reprezintă o dată importantă pentru Biblioteca Judeteana Giurgiu, care aniversează 152 de ani de la nașterea la Giurgiu a scriitorului și omului politic român, membru corespondent al Academiei Române, I.A. BASSARABESCU (17. XII.1870 – 29. III. 1952) – al cărui nume îl poartă Biblioteca de 29 DE ANI.
Cu acest prilej, în perioada 15-17 decembrie 2022, Biblioteca Județeană organizează o nouă ediție a programului cultural ZILELE BIBLIOTECII JUDEȚENE ”I.A. BASSARABESCU” Giurgiu.
În program: Întâlnire cu membrii Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România – filiala Giurgiu, prezentarea secţiilor bibliotecii, a serviciilor sale moderne destinate publicului larg, expuneri de momente din cultura și memoria locală, aspecte din proiecte de educație pe tot parcursul vieții, prezentarea unor parteneri și colaboratori alături de care biblioteca judeţeană contribuie la dezvoltarea durabilă a comunității giurgiuvene.

JOI, 15 DECEMBRIE 2022
ORA 11.00
• 152 ANI DE LA NAŞTEREA LUI I. A. BASSARABESCU – evocarea personalităţii acestuia, dincolo de scriitorul pe care îl cunoaștem
ORA 11.30
• Întâlnire cu membrii A.N.B.P.R. filiala Giurgiu
• Lansarea Revistei ”SMART” NR. 3
ORA 12.00
• Prezentarea Revistei „VLAŞCA – ISTORIE, CULTURĂ, CIVILIZAŢIE”, fondată în anul 2018 de prof. univ. dr. Ștefan Păun

VINERI, 16 DECEMBRIE 2022
ORA 11.00
• Concert de colinde susţinut de elevii Seminarului Teologic „Teoctist Patriarhul” Giurgiu
ORA 11.30
• Colecţia „Biblioteca Giurgiuveană” – 9 ani de apariţie neîntreruptă
• Lansarea volumului cu nr.102 – ”Istoria jurnalismului giurgiuvean în date” – autor Emil Talianu

SÂMBĂTĂ, 17 DECEMBRIE 2022
• Lectură publică – Ileana Popovici (nuvela Moș Stan) – pagina de Facebook a instituției
• Retrospectivă în imagini a activităților efectuate de Biblioteca Județeană ”I.A. Bassarabescu” în anul 2022 – pagina de Facebook a instituției
ORA 12.00
La Târgul de Crăciun organizat de către Consiliul Județean Giurgiu în Parcul Alei – Lectură publică în spații neconvenționale și întâlnire cu scriitori publicați în Colecția ”Biblioteca giurgiuveană” și opera poetică a acestora: Gelu Brebenel – ”Bolnav de insulită”, Marioara Nedea – ”Verde crud” și Petre Ghelmez – ”Joc de trifoi”.