ZIUA EDUCATIEI NONFORMALE

ZIUA EDUCATIEI NONFORMALE
ZIUA EDUCATIEI NONFORMALE

Intre 28-29 septembrie 2012 are loc Ziua Educatiei Nonformale in Romania – cea mai lunga si nonformala zi din an! Scopul evenimentului este sa promoveze invatarea pe tot parcursul vietii prin metode de educatie nonformala care pot fi aplicate indiferent de varsta, educatie, gen, pozitie sociala etc.

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC), in parteneriat cu Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale si Institutul pentru Stiintele Educatiei, a demarat la inceputul acestui an proiectul N.O.N.F.O.R.M.A.L., menit sa promoveze educatia nonformala in Romania si sa incurajeze actorii din toate cele trei sectoare (business, public si neguvernamental) in demersurile de a incorpora principiile educatiei nonformale in domeniile lor de activitate.

In cadrul acestei Zile de Educatie Nonformala vor avea loc evenimente la nivel local in 39 de judete din Romania. Aceste evenimente vor implica folosirea activitatilor si metodelor de educatie nonformala in scoli, licee, gradinite, biblioteci, instutitii de cultura, organizatii neguvernamentale, companii si institutii publice.

 

Evenimente organizate la nivelul municipiului Giurgiu de catre Asociatia Culturala pentru Copii si Tineret MILLENIUM ART

  1. “NonFormal!”

Sesiune de informare si promovare a Zilei Educatiei Nonformale, distribuire de materiale in randul elevilor.

Parteneriat:

– Asociatia Culturala pentru Copii si Tineret MILLENIUM ART

– Scoala generala cu Cls.I-VIII, Nr. 7

Ziua si locul desfasurarii:

Vineri, 28 septembrie 2012, orele 14.00, Scoala generala cu Cls.I-VIII, Nr. 7

2. “NonFormal!” – Spectacol muzical coregrafic

Eveniment de promovare a activitatilor asociatiei si a proiectelor europene implementate prin programele Tineret in Actiune, Comenius si Grundtvig.

Parteneriat:

– Asociatia Culturala pentru Copii si Tineret MILLENIUM ART

– Scoala generala cu Cls.I-VIII, Nr. 7

– Muzeul Politiei de Frontiera Romane din cadrul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera

Ziua si locul desfasurarii:

Sambata, 29 septembrie 2012, orele 11.00

Sala de spectacole a Casei de Cultura a Politiei de Frontiera (Casa Armatei)