ANI acuza: Senatorul Niculae Badalau acuzat de fals in declaratii – Mirela Delea, stare de incompatibilitate

senatorul BadalauIntr-un comunicat postat pe site-ul propriu, Agentia Nationala de Integritate a constatat existenta starii de incompatibilitate, dar si posibila savarsire a infractiunilor de fals material in inscrisuri oficiale, fals in declaratii si uz de fals de catre Mirela Delea, Director al Colegiului National Ion Maiorescu Giurgiu.

Delea MirelaANI a sesizat Parchetul si in cazul senatorului Niculae Badalau, presedintele PSD Giurgiu, in vederea efectuarii de cercetari cu privire la posibile infractiuni de fals in declaratii. Potrivit comunicatului, senatorul Badalau ar fi declarat in fals ca Mirela Delea nu a exercitat functia de Presedinte al Organizatiei Municipale de Femei a PSD Giurgiu.

Iata ce spune comunicatul ANI:

„DELEA MIRELA se afla in stare de incompatibilitate incepand cu data de 20 martie 2013, intrucat detine, simultan cu functia de Director al Colegiului National Ion Maiorescu Giurgiu, si functia de Presedinte al Organizatiei Municipale de Femei a PSD Giurgiu. Astfel, DELEA MIRELA nu a respectat dispozitiile art. 257, alin. (4) din Legea educatiei nationale nr. 1/2011, potrivit carora Directorul si directorul adjunct din unitatile de invatamant preuniversitar nu pot avea, pe perioada exercitarii mandatului, functia de presedinte sau vicepresedinte in cadrul unui partid politic, la nivel local, judetean sau national.

De asemenea, intrucat persoana evaluata a transmis Agentiei o adresa in care facea trimitere la inscrisuri oficiale posibil falsificate (documente ce prezinta stersaturi sau adaugiri evidente fata de forma lor initiala), iar, in declaratiile de interese depuse in calitate de Director al Colegiului National Ion Maiorescu Giurgiu a mentionat doar detinerea calitatii de membru PSD in scopul inlaturarii posibilelor sanctiuni administrative care decurg din exercitarea simultana a functiilor de director al unei institutii de invatamant preuniversitar de stat si presedinte in cadrul unui partid politic, au rezultat indicii privind savarsirea infractiunilor de fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals si fals in declaratii, prevazute de dispozitiile art. 320, alin. (1), art. 323 si art. 326 din Codul Penal al Romaniei.

Totodata, au rezultat aspecte ce constituie indicii de savarsire a infractiunii de fals in declaratii si datorita adreselor inregistrate la PSD Giurgiu, transmise de catre BADALAU NICULAE (Presedintele PSD Giurgiu), prin care acesta declara faptul ca DELEA MIRELA nu a exercitat functia de Presedinte al Organizatiei Municipale de Femei a PSD Giurgiu.

Agentia Nationala de Integritate a dispus sesizarea Parchetului de pe langa Judecatoria Municipiului Giurgiu in vederea efectuarii de cercetari cu privire la posibila savarsire de catre DELEA MIRELA a infractiunilor de fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals si fals in declaratii, prevazute de dispozitiile art. 320, alin. (1), art. 323 si art. 326 din Codul Penal al Romaniei.

De asemenea, Agentia Nationala de Integritate a dispus sesizarea Parchetului de pe langa Judecatoria Municipiului Giurgiu si in cazul lui Badalau Niculae (Presedintele PSD Giurgiu) in vederea efectuarii de cercetari cu privire la posibila savarsire a infractiunii de fals in declaratii, prevazuta de dispozitiile art. 326 din Codul Penal al Romaniei. Persoanele mentionate au incalcat urmatoarele prevederi legale din Codul Penal al Romaniei:

– art. 320, alin. (1), Falsul material in inscrisuri oficiale, potrivit caruia <<Falsificarea unui inscris oficial, prin contrafacerea scrierii ori a subscrierii sau prin alterarea lui in orice mod, de natura sa produca consecinte juridice, se pedepseste cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani>>;

– art. 323, Uzul de fals, potrivit caruia <<Folosirea unui inscris oficial ori sub semnatura privata, cunoscand ca este fals, in vederea producerii unei consecinte juridice, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amenda, cand inscrisul este oficial, si cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda, cand inscrisul este sub semnatura privata>>;

– art. 326, Falsul in declaratii, potrivit caruia <<Declararea necorespunzatoare a adevarului, facuta unei persoane dintre cele prevazute in art. 175 sau unei unitati in care aceasta isi desfasoara activitatea in vederea producerii unei consecinte juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci cand, potrivit legii ori imprejurarilor, declaratia facuta serveste la producerea acelei consecinte, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda>>.

Persoana evaluata a fost informata despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza – de a fi asistata sau reprezentata de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

DELEA MIRELA a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, in exercitarea dreptului la aparare.

<<Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] incalcarea obligatiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarii aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective […]>>. <<Persoana […] fata de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica […] pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului>>.”

Asadar, Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul, situatie in care orice comentariu este de prisos

3 comentarii

 1. oare stam asa bine in judet incat sa dam bani bisericii? spitalul e vai mama lui,scolile(cel putin cele din judet) sunt in paragina si noi dam tot la barbosii astia care ne fura si prostesc de mii de ani?acum nu poti sa misti un deget in tara asta ca trebuie sa isi dea si popii cu parerea,si vor sa fie prioritari la primit bani,dar cand vin cu botezul,craciunul,si alte obieceiuri barbare de ce nu taie chitanta pt banii primiti de la oameni?unde se duc acei bani?de ce popii au cel putin o masina,si nu una oarecare,iar cei care doneaza bani nu-si permit nici macar o masina second hand? de ce anaf-ul si celelalte organizatii abilitate nu ia la verificat averile bisericilor,implicit popilor?? cea mai mare hotie din ultimii 25 de ani BOR-ul o face,este o hotie pe fata,si nimeni nu are curaj sa zica nimic,ca cica il vede dzeu..dar de ce are nevoie dzeu de bani,si mai ales de niste intermediari ai sai care sa ne bage mana in buzunar?parca banul e ochiul dracului,sau de fapt popii slujesc pe cel cu coarne?

 2. Ca de obicei BISERICA cere bani de la bugetul Consiliului Judetean . Cum CJ nu are tiparnitza proprie de bani inseamna ca acesti bani trebuie luati din alte locuri : sanatate , dezvoltare , invatamant, bolnavi cu boli incurabile…etc
  In sedinta din 3.04.2015, 54 de persoane aflate in situatii disperate (boli grave,ireversibile si fara venit ) din intreg teritoriu judetului au solicitat disperat ajutor de la Consiliu .
  BISERICA a cerut o suma de 2 ( doua ) ori mai mare decat toti cei 54 de oameni la un loc a caror viata in multe cazuri chiar depinde de acest ajutor. Cati altii necajiti mai sunt in judet care ar avea nevoie de bani ?
  Dar banii nu sunt ai consilierilor judeteni ci ai Dvs , ai alegatorilor .Asa ca va intreb : SUNTETI DE ACORD CA ACESTI BANI SA FIE DATI BISERICII ?

  1 MANASTIREA SF. M. MC. GHEORGHE GIURGIU 70.000
  2 PAROHIA BUNA VESTIRE GIURGIU 40.000
  3 PAROHIA CHIRIACU-BISERICA ADORMIREA MAICII DOMNULUI 8.600
  4 MANASTIREA SF. IOAN RUSUL 20.000
  5 PAROHIA SF MARTIRI BRANCOVENI 50.000
  6 EPISCOPIA GIURGIULUI 40.000
  7 PAROHIA SF. M. MC. GHEORGHE 40.000
  8 PROTOIERIA BOLINTIN 30.000
  9 PAROHIA BOLINTIN VALE II 20.000

Comentariile sunt inchise