S-a nascut odata cu Romania! La multi ani, Ion Cioara!

centenar 1-1Peste trei zile se implinesc 100 de ani de la Unirea Romaniai cu Basarabia. Pe 24 martie, 2018, colonelul in retragere Ion Cioara din Giurgiu, implineste 100 de ani.
Cu aceasta ocazie, primarul municipiului Giurgiu i-a facut “centenarului” o vizita, i-a daruit un buchet de flori, o diploma de cetatean centenar si un tort.
“Astazi am avut parte de o întâlnire cu adevărat deosebită, cu un OM a cărei viața este o filă de istorie in sine.
I-am ascultat cu mare drag cuvintele meșteșugite, înțelepte, m-am bucurat să descopăr un bun creștin, un model de omenie și curățenie sufletească în persoana lui Ion Cioară, cel care maine implineste 100 de ani și pe care astazi l-am vizitat pentru a-l felicita si a-i oferi o diploma de cetatean centenar si cateva daruri”, a spus primarul municipiului.centenar 1Născut la Bârlad în 1918, Ion Cioară a luptat pentru tara, despre care spune astăzi, cu tristete, că este dezbinată. A supraviețuit războiului, vitregiei frontului in Munții Tatra, a facut închisoare, a primit medalia „Eliberarea de sub jugul fascist”, a fost declarat luptator in rezistenta anticomunista, a venit de pe front și s-a angajat ca muncitor pentru ca mai apoi, în anii ’50, viața să îl aduca la Giurgiu.
Ion Cioară este o lecție vie de istorie, un om pe care l-ai asculta ore în șir și care și astăzi strânge cu tărie în mâna sabia primită de la Regele Mihai in 1940, ascunsă pe sub dușumele ani la rândul, armă cu care și-a apărat viața și pe care intenționează să o doneze muzeului fiind martora unor vremuri istorice.centenarb2La multi ani, Ion Cioara!

Un comentariu

Comentariile sunt inchise