Numar record de lucrari la cea de-a doua editie a concursului „Un suras de primavara”

In perioada martie – mai, 2018, la Scoala Gimnaziala “Mircea cel Batran” din municipiul Giurgiu s-a desfasurat editia a II-a a concursul judetean de creatie literara si artistico-plastica pentru elevii din invatamantul primar si gimnazial, “Un suras de primavara”.
Concursul s-a desfasurat pe trei sectiuni:
– Desene/picturi, colaje, realizate în tehnici la alegere, format A4;
– Felicitari realizate prin diverse tehnici de lucru, format A5;
– Creaţii literare în versuri sau proză.Jurizarea lucrarilor a fost efectuata in data de 25 mai, iar cele mai bune lucrari au fost premiate cu diplome si adeverinte de participare si publicarea lucrarilor premiate in revista online dedicata acestui proiect.Aflat la cea de-a II – a ediţie, concursul este un punct de sprijin în dezvoltarea şi cultivarea sentimentelor de dragoste pentru natură, pentru dezvoltarea sensibilităţii elevilor, a încrederii în propriile lor forţe. Concursul a invitat elevii ciclului primar şi gimnazial să ilustreze în imagini plastice, colaje şi creaţii literare, frumuseţea naturii şi a sufletului lor în anotimpul primăvara.
La aceasta a doua editie a concursului au participat școli din 39 de județe si municipiul Bucuresti, care au expus un numar de 500 de lucrari in cele trei sectiuni.La sectiunile “Desene/picturi, colaje, realizate în tehnici la alegere” si “Felicitări realizate prin diverse tehnici de lucru”, cele 300 de lucrari au fost jurizate de prof. Petra Șerbănescu. .
“Majoritatea lucrărilor au respectat tematica impusă din punct de vedere compositional, iar toti participantii au folosit mai multe tehnici de realizare a lucrărilor de pictură, colaje, tehnica mixtă. Am reusit sa premiem la justa valoare a lucrarilor un numar destul de mare de elevi, pe categorii de varsta”, a precizat doamna Serbanescu.La sectiunea “Creaţii literare în versuri sau proză” au fost 200 de lucrari, majoritatea dintre ele fiind pline de originalitate.
Coordonatorii proiectului au fost – Prof. înv.primar MOGÎLDEA IRINA; – Prof. ȘUFARIU DANIELA; – Prof. înv.primar MĂNTESCU SILVIA; – Prof. înv.primar DUMITRACHE LUMINIŢA; – Prof. TEODORESCU NORA MONICA; – Prof.FRÎNCU PREDICA MARILENA; – Prof. MIHALCEA PETRONELA; – Prof. COCEAN MARILENA.
Institutiile implicate in acest proiect au fost – INSPECTORATUL ŞCOLAR GIURGIU; – CASA CORPULUI DIDACTIC GIURGIU; – CASA DE CULTURĂ “ION VINEA” GIURGIU; – PALATUL COPIILOR GIURGIU; – ŞCOALA GIMNAZIALĂ ,,MIRCEA CEL BĂTRÂN” GIURGIU.
Targetul acestui concurs este acela de a se descoperi tinere talente dar si de valorificare a aptitudinilor cognitiv-artistice ale participantilor, un scop care pare a fi atins de cei care au implementat acest proiect.