Americanii, la Biblioteca din Giurgiu! – PROIECT INTERNAȚIONAL „4/4 PENTRU PRIETENI 2024 – 10 ZILE DE FAPTE BUNE”

In data de  1 aprilie 2024,  la Biblioteca Județeană „I.A. Bassarabescu” Giurgiu a debutat proiectul „4/4 Pentru Prieteni 2024 – 10 zile de fapte bune”, organizat în parteneriat cu Ambasada Statelor Unite ale Americii în România și American Councils for International Education.
Urmând modelul Statelor Unite ale Americii, care sărbătoresc în luna aprilie Luna Voluntariatului, „4/4 Pentru Prieteni 2024” se dorește a fi o recunoaștere a muncii desfășurate de voluntari în folosul semenilor lor. Inspiraţi de gândurile remarcabilului activist american Dr. Martin Luther King, Jr.: „Întrebarea cea mai stringentă și importantă a vieții este: ce faci pentru ceilalți?”, Biblioteca Județeană „I.A. Bassarabescu” Giurgiu dedică perioada 1- 10 aprilie comunității și faptelor bune.
În parteneriat cu 4 instituții de învățământ (Școala Gimnazială „Sfinții Martiri Brâncoveni”, Școala Gimnazială Nr. 7, Liceul Teoretic „Nicolae Cartojan”, Școala Gimnazială „Mircea cel Bătrân”), biblioteca își propune ca, în cadrul grupului țintă format din 135 de elevi, să promoveze lectura și să dezvolte interesul elevilor pentru citit, să pună accent pe importanța educației pentru mediu și a implicării în activități de prevenire și combatere a factorilor care duc la degradarea mediului, precum și să atragă atenția asupra importanței unui stil de viață sănătos, cu accent pe riscurile consumului de droguri, alcool și tutun în rândul elevilor.
„AI CARTE, AI PARTE!”, prima dintre cele cinci activități pe care Biblioteca Județeană „I.A. Bassarabescu” Giurgiu le va organiza în cadrul acestui proiect, va avea loc la Filiala instituţiei, în parteneriat cu Școala Gimnazială „Sfinții Martiri Brâncoveni” Giurgiu.
#American Councils for International Education – Romania
#44pentruprieteni2024